Titel:Ik wil ook zo’n man Ik wil ook zo’n man
Auteur: Ellen Berg
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Publicatiedatum: februari 2018
Aantal bladzijdes: 327
Recensie: Bianca

Over de auteur: 
Ellen Berg is in 1969 in Duitsland geboren. Eerder verscheen in het Nederlands van haar hand Blonder wordt het niet. 

Samenvatting:
Charlotte heeft het allemaal: een baan als arts, een fijn appartement en een druk sociaal leven. Het enige dat nog ontbreekt is een man. De tijd begint te dringen, want Charlotte is al 39. Net als ze op het punt staat te accepteren dat ze voor de rest van haar leven alleen zal blijven, ontmoet ze Uwe, een razend aantrekkelijke loodgieter.

Charlotte valt als een blok voor zijn innemende glimlach en ongedwongen gewoontes, maar haar omgeving is minder enthousiast. Daten beneden je stand? Kan dat wel goed aflopen? Ik wil ook zo’n man is een hartverwarmende feelgoodroman die je gegarandeerd aan het lachen maakt! 

Mijn mening:
Ik wil ook zo’n man is een verhaal waarin niet alleen aandacht is voor de liefde. Charlotte is negenendertig en kampt al jaren met dwanghandelingen. Wanneer al
lezende duidelijk wordt hoe complex de relatie met haar ouders verloopt, verklaart dit wel de persoonlijke problemen. Verschrikkelijk om zo door je ouders behandeld te worden, wel vanuit het oogpunt dat ze het beste met je voor hebben, maar ik krijg het er toch af en toe echt benauwd van. 

Wanneer Charlotte de stoere, knappe loodgieter Uwe ontmoet ontdekt ze pas echt wat houden van is. Helaas zijn er mensen in haar omgeving die er alles aan doen om deze relatie te saboteren. En dan is het de vraag of Charlotte in staat is haar eigen toekomst te bepalen en te kiezen voor haar eigen geluk?  

De schrijfstijl van Ellen Berg leest makkelijk weg, helaas was voor mij de liefde niet altijd voelbaar. De welbekende vlinders vlogen helaas niet over, dat vond ik wel jammer. Daarentegen zijn de personages met negatieve, irritante en jaloerse karaktertrekken wel goed neergezet, deze emoties waren invoelbaar en maakte me zelfs geïrriteerd.   

Als je zo’n vriendin hebt, heb je geen vijanden nodig.

Ik wil ook zo’n man is een feelgood met een extraatje aan maatschappelijke onderwerpen, dat maakt het boek wel onderscheidend aan een  standaard feelgood waarbij alleen de liefde hoogtij viert. Er ontpopt zich op het eind zelfs nog een klein spannend plot, een leuke finishing touch. De plot heeft dan ook zeker een glimlach op mijn gezicht weten te toveren en was de reden dat ik mijn beoordeling iets omhoog heb geschroefd.  

Ik wil ook zo’n man krijgt van mij 3,5 ster. 

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)