Titel:Pretty boy Pretty boy
Auteur: Ingrid Oonincx
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: uni 2018
Aantal bladzijdes: 339
Recensie: Yfke

Cover
Dat is wel weer verfrissend: een close-up van een mooie jongen op de cover in plaats van (het gezicht/lichaam/lichaamsdeel van) een meisje of vrouw. De donkere afbeelding met witte en rode letters vind ik een mooie combinatie. Ook heeft het beeld iets onheilspellends in de manier waarop de jongen je aan lijkt te kijken.  

Auteur
Ingrid Oonincx schreef de thrillers MedicijnSluipwegBotsing en Nickname. In juni 2018 verschijnt de psychologische thriller Pretty Boy. 
​Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.  

Achterflap 
Wanneer Hannah de geheimzinnige Jack ontmoet, denkt ze dat ze de ware heeft gevonden. Maar waarom doet hij zo vreemd als er een kind vermist wordt in hun omgeving? En waarom vertelt hij nooit iets over zijn jeugd in Canada? 

Hannah’s onwrikbare vertrouwen in haar echtgenoot begint te wankelen. Als hun eigen zoon verdwijnt, ontdekt Hannah de ijzingwekkende waarheid over de man van wie ze zielsveel houdt.  

Mijn mening 

De omschrijving op de achterflap maakte me nieuwsgierig – Ingrid Oonincx weet je ook nieuwsgierig te houden. Heb je het boek opgepakt omdat je wil weten wat Jack nou zo mysterieus maakt, dan zal je het antwoord sneller krijgen dan je verwacht. En daarna begint het boek pas echt en word je meegesleept in een zoektocht naar meer dan alleen een vermist kind.  

Pretty Boy combineert heel effectief de gegevens dat je anderen nooit 100% kunt kennen en dat je verleden je altijd in zal halen. Het leest als een trein en doordat niet overduidelijk is wie achter de vreemde, zorgwekkende gebeurtenissen in de levens van Hannah en Jack zit, houdt dit boek je op het puntje van je stoel.  

Een enkele keer moest ik wel even onder m’n kin krabbelen om een wat onwaarschijnlijke actie van een hoofdpersoon (meer kan ik er niet over zeggen zonder spoilers, sorry), maar bij Pretty Boy vond ik dat niet heel erg. Ik ben immers herhaaldelijk op het verkeerde been gezet, heb zelfs een keer hardop naar adem gehapt (serieus) en heb dit boek in een dag uitgelezen. Ik bedoel maar.   

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Van mij krijgt Pretty Boy 4 sterren. 

~Yfke Brandhout 

Leave a Reply

  • (not be published)