Het eerste boek wordt overhandigd door Ilse Karman

Donderdagavond 31 mei vond de boekpresentatie plaats van Pretty boy van Ingrid Oonincx in boekhandel Gianotten Mutsaers te Tilburg. Aangezien Ingrid Oonincx bij Thrillers & More auteur van de maand is en omdat ze die dag jarig was, wilde ik dit feestje natuurlijk niet missen.

Doordat er die ochtend en voormiddag een zondvloed aan regen naar beneden viel in het Westen, besloot ik de reis vanaf Leiden met de trein te doen. Lekker ontspannen met de benen onderuit en met de neus in Het verdriet van Wilhelmina van Tomas Ross – of zoals Yfke zei: ‘Wie ben jij, en wat heb je met Alex gedaan?’. Anderhalf uur later stapte ik uit de wereld van spionage, intriges en landverraad en zette voet op een zonovergoten station Tilburg.

Lost Insanity speelt Hit the road Jack

Via een ongezonde avondsnack bij Bram kwam ik uiteindelijk veel te vroeg – lees: ruim op tijd – aan bij de boekhandel; een ruim opgezette winkel met een flinke thrillersectie, kinderboeken, fantasy en zelfs een koffiehoek. Tijd zat om dus even mijn nog-te-lezen lijst aan te vullen en door wat stripboeken te bladeren.

Vanuit de koffiehoek steeg het ontstemd geluid van een keyboard die gestemd werd en een blazerssectie die de longen schoon blies. Ingrid Oonincx en Cees van Rhienen zaten al aan een tafeltje het programma van de avond door te nemen, terwijl de 9-koppige band Lost Insanity Hit the road Jack van Ray Charles inzette, een verwijzing naar Pretty boy. Het werd al snel een zwoele avond: de koffiehoek werd goed gevuld door familie, vrienden, bloggers, fans en Moordwijven Marlen Beek-Visser en Anya Niewierra die Ingrid allemaal wilden feliciteren met de lancering van haar nieuwste boek of met haar verjaardag.

Moordwijven Marlen Beek-Visser, Ingrid Oonincx, Anya Niewierra

Nadat de laatste noten van Hit the road Jack de boekenwinkel hadden verlaten, was het de beurt aan Cees van Rhienen om het vuurtje wat hoger te stoken in de toch al verhitte ruimte. Onder de toeziende ogen van de uitgever De Crime Compagnie legde Cees Ingrid het vuur aan de schenen: Hoe ben je op het idee gekomen, zien we hier de echte Ingrid, merk je verschil tussen de vorige uitgever en je huidige uitgever. De antwoorden en het volledige interview kun je lezen via Bol.com. Cees had Pretty boy al gelezen en las daarom ook zijn – bijna 1000ste – recensie voor; ‘het beste werk van Oonincx tot nu toe.’

Met het emotionele Every time I think of you van de Britse band The Babys kwam het formele gedeelte van de avond ten einde en was het tijd om aan te schuiven in de rij van handtekeningenjagers en de felicitaties over te brengen. Met een glaasje wijn en een Moordwijf aan mijn zijde was het best goed vertoeven en was er tijd zat om met Ilse Karman en Sanneke van Duijn van De Crime Compagnie te praten.

Met mijn gesigneerde exemplaar en een hartig afscheid was het tijd om samen met Marlen de treinreis naar Leiden aan te vangen, terwijl in huize Oonincx het feest nog even doorging.

Een zwoele avond; livemuziek, een leuk interview, wijn en goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer?

 

Alexander

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)