Titel: OngetemdOngetemd
Auteur: Liz Hartevelt
Serie: Ongetemd #1
Genre: New Adult
Uitgeverij: Pluizenbol Boeken
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 408
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Liz Hartevelt is 32 jaar en  komt uit Utrecht. Liz geeft haar boeken sinds 15 april 2018 uit in eigen beheer als Pluizenbol Boeken en Ongetemd is haar debuut.

Quote van Liz: Schrijven is een eerste levensbehoefte, net als vanille lattes en katten.

Samenvatting:
Studeren: een nieuw periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis.
Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?
Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.
Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

Mijn mening:
Wanneer ik de cover van Ongetemd op social media voorbij zie komen, trekt deze direct mijn aandacht. Een vlinder op een open hand, ik ben ervan overtuigd dat daar een bijzonder verhaal achter zit en mijn gevoel wordt bevestigd.

Arabella wordt door haar moeder gedwongen op eigen benen te gaan staan en komt dan terecht op een kamer bij Riley in huis. Riley is de macho van de stad, stoer, knap en kan elk meisje krijgen waar hij naar kijkt.
Arabella daarentegen is het tegenovergestelde van Riley, een huismus eerste klas die zich het liefst afsluit voor de mensen om haar heen.

Wat ze van elkaar niet weten is dat ze beiden kampen met een verleden waar ze letterlijk de littekens van meedragen. Verdwijnen zullen de littekens nooit, vervagen wel, ermee leren omgaan, dat is de kunst.
Langzaam ontdekken Arabella en Riley dat ze veel gemeen hebben, maar dat ze daar ieder voor zich op een totaal verschillende manier mee dealen.

De hoofdstukken zijn wisselend vanuit Riley en Arabella geschreven waardoor je bij beiden een inkijk krijgt in hun gedachten, belevingen en uitingen van emoties. Emoties die van invloed zijn op hun zoektocht naar een betere toekomst. De emoties geven je als lezer een gevoel waardoor je je enorm betrokken voelt bij de persoonlijke situaties van zowel Riley als Arabella. Ze krijgen beiden de gunfactor. De zinnen waren wel af en toe wat chaotisch waardoor ik soms even terug moest lezen.

Liz Hartevelt is er tevens in geslaagd om in deze New Adult een perfect geproportioneerde hoeveelheid erotische scenes te verwerken, welke zo zijn beschreven dat ze niet vulgair zijn maar vooral een toevoeging geven aan het uiten van gevoelens.

Ongetemd is een new adult waarin aandacht is voor verwerking van psychische problemen en op een positieve manier aandacht vraagt om mensen te beoordelen op hun totaalplaatje en niet alleen maar te kijken naar het uiterlijk.

In 2019 staat het tweede deel Verwilderd op de planning, hierin staat de zus van Riley, River, centraal, ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit.

Ik heb Ongetemd met veel plezier gelezen en het krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)