TiteNicknamel: Nickname
Auteur: Ingrid Oonincx
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes:: 271
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Ingrid Oonincx (1968),  geboren in Baarle-Nassau is schrijver en journalist, samen met haar man heeft ze twee zonen en woont in Tilburg.
in 2009 stuurde ze Nickname in voor een schrijfwedstrijd die ze op overtuigende wijze won.
Een droom kwam uit.   

Noor, Dagmar en Roos leren elkaar kennen via een chatbox. Al snel delen ze elkaars dagelijkse belevenissen. Ze blijken alle drie zo hun eigen geheimen te hebben die ze tijdens het chatten aan elkaar toevertrouwen. Noor wil dolgraag moeder worden, terwijl Dagmar juist niet weet wat ze met haar plotselinge zwangerschap aan moet. Roos is op haar beurt het huisvrouwenbestaan met twee kleine kinderen zat en verdenkt haar echtgenoot van overspel. Voor ze het beseffen zijn de levens van Noor, Dagmar en Roos op een verontrustende manier met elkaar verweven en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten.  

Mijn mening:
Nickname is het thrillerdebuut van Ingrid Oonincx, het is een al wat ouder boek, wat verscheen in 2010, er bestond nog geen facebook en social media was flink in opkomst. Er werd ge-sms’t en gechat en dat is ook wat Noor, Dagmar en Roos doen. Alle drie zijn ze zoekende naar uitdagingen omdat ze niet tevreden zijn met het leven dat ze op dat moment leiden.   

Er groeit via de chatbox een vriendschap op tussen de dames, iets wat tegenwoordig aan de orde van de dag is. Ze delen lief en leed, het lijkt veilig je persoonlijke sores via een chatbox te bespreken. Helaas heeft het ook een keerzijde wanneer je gevoelens en wensen met je op de loop gaan en je plannen maakt om ten koste van anderen, je zogenaamde vrienden,  probeert je eigen wensen te vervullen.  

Nickname bestaat uit hele korte hoofdstukken, telkens vanuit een van de drie vriendinnen geschreven. Dit maakt de drang tot doorlezen gigantisch groot, het wekt je nieuwsgierigheid enorm op.
Oonincx heeft een schrijfstijl die mij enorm ligt, het verhaal is realistisch geschreven, ze draait er niet omheen maar schrijft direct en to the point. Duidelijke taal en vooral flink gas geven. Geen ingewikkeld denkwerk maar vooral heerlijk om tussendoor te lezen.
Als lezer denk je al snel in de gaten te hebben hoe het verhaal zo’n beetje in elkaar steekt en verwacht je de plot te kennen. Hierin was ik toch deels wel verrast omdat het niet helemaal liep zoals in mijn ogen gepland. Daarbij heeft Oonincx de plot ook nog een triest randje mee gegeven.  

Nickname is het eerste boek van Oonincx wat ik lees en mij direct doet besluiten om binnen niet afzienbare tijd haar net verschenen boek Pretty boy te gaan lezen. Ik ben wel benieuwd welke ontwikkeling zij als schrijfster heeft door gemaakt.  

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Psychologie: 3
Plot: 4  

Nickname krijgt van mij 3,5 ster. 

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)