Titel: Die ene plek onder de zonDie ene plek onder de zon
Auteur: Nora Roberts
Genre: Roman
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Robertson, is een Amerikaanse bestsellerauteur, die al meer dan tweehonderd boeken schreef, vooral in de genres ‘liefdesroman’ en ‘romantische thriller’. Wereldwijd werden rond de vierhonderd miljoen boeken gedrukt en in vijfendertig talen vertaald. 

Roberts maakte haar schrijversdebuut in 1995 onder het pseudoniem J.D. Robb met de thriller Naked in death  (Vermoord naakt ), de start van de zogeheten ‘In Death’-serie die in 2014 al bijna vijftig delen omvatte. In 1980 gaat ze in zee met de toen nog jonge uitgever Silhouette, die vooral auteurs naar zich toetrok die bij uitgever Harlequin niet aan de bak kwamen. In 1981 publiceerde ze haar eerste liefdesroman Irish Thoroughbred. Roberts zou nog drieëntwintig boeken via Silhouette publiceren. Daarna ging het hard en schreef ze nog vele boeken in het romantische, hartstochtelijke genre. Vanaf 1999 werd elk boek van haar hand een New York Times bestseller en belandden er meer dan honderd op de Times bestsellerlijst. Ook werd een aantal boeken verfilmd, waaronder Midnight Bayou  en Tribute. 

Voor haar werk is Roberts talloze malen bekroond. Een greep uit haar prijzenkast. Ze won in de periode 1992-2009 twaalfmaal de RITA Award, en in de periode 1983-1989 zevenmaal de Golden Medallion Award, beide uitgereikt door de prestigieuze RWA (Romance Writers of America). Time Magazine noemde Roberts een van de honderd meest invloedrijke mensen van de Verenigde Staten in 2007.  

Achterflap:
Twee klassieke Nora Roberts-verhalen, geschreven met humor en vaart zoals alleen deze meesterverteller dat kan.

Verrukkelijke verrassing
Wanneer Nathan Powell uitgeput thuiskomt van een lange reis, wil hij niets liever dan in bad, vervolgens zijn bed in duiken en slapen! Maar hij is de drempel nog niet over of hij voelt dat er iets mis is. Er zijn dingen verplaatst en er staat ineens een vaas met bloemen die hij er niet had neergezet. De grootste verrassing zit echter in het bad waar hij zo naar uitkeek: een volslagen vreemde vrouw…

Explosieve gevoelens
Architect Cody Johnson is een dromer, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de
lucht. En ja, als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven…  

Mijn mening: 

In Verrukkelijke verrassing maken we kennis met de gestructureerde, volgens de regels levende Nathan Powell. Een groter contrast met de jonge Jackie die leeft met de dag en vooral kan genieten van de eenvoudige dingen die het leven zo bijzonder maken is er niet. Maar zoals het een goede roman betaamt, kruisen hun paden elkaar en start er een race van aantrekken en afstoten.  

Het is van het eerste tot het laatste moment genieten van de liefde die zich ontpopt van een rups tot een prachtige vlinder.   

Explosieve gevoelens is het tweede verhaal wat los te lezen is maar waarin de collega van Nathan, Cody de scepter zwaait.  

Cody ontmoet Abra, het is liefde op het eerste gezicht. Het moment van de ontmoeting is wel hilarisch te noemen, de toon is direct gezet. Daarna start er een orkaan van onbekende emoties voor beiden. Ze ervaren wat liefde is, geweldig om te lezen.  

Die ene plek onder de zon is een roman waar je van geniet, niet bij hoeft na te denken en je qua zwijmelen op je wenken bediend wordt. Het is niet meer, maar ook zeker niet minder. Je krijgt wat je verwacht. Een dosis liefde waar je weer even lekker op door kunt teren. Heerlijk boek voor de vakantie, lekker aan het strand, in de tuin of waar je je ook begeeft, het maakt eigenlijk niet uit. 

Die ene plek onder de zon krijgt van mij 4 sterren. 

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)