Er komt niet zo heel erg veel uit in juli…maar dat maakt deze lijstjes niet minder leuk!

Een dodelijk venijn – Fred Vargas (3 juli)
In Nîmes bezwijken binnen een maand drie mannen van rond de tachtig aan de gevolgen van een spinnenbeet. Dat is al curieus – nog vreemder is dat de beet van deze spinnensoort, de bruine kluizenaarsspin, doorgaans niet dodelijk is. Commissaris Adamsberg voelt dat er meer achter zit. Zijn onderzoek voert hem naar de vroegere wanpraktijken in een weeshuis, waar deze spin ook al gebruikt werd om angst te zaaien. Maar daar is het spoor nog niet ten einde…

Bekijk op bol.com

 

 

 

Zomernacht – Linda van Rijn (6 juli)
Net als andere jaren besteedt Laurien van Poelgeest de eerste week van de zomervakantie als leiding op een zomerkamp voor kinderen. Ook al kan ze na haar eerste jaar als lerares Nederlands op een middelbare school wel vakantie gebruiken, ze heeft veel zin in het kamp. Sinds ze zelf als kind meeging, heeft ze nog geen jaar overgeslagen. Haar tweelingzus Tessa is er ook, net als een aantal goede vrienden met wie ze inmiddels een vaste groep leiding vormt. Ook heeft Laurien haar collega Pieter gevraagd om mee te gaan, omdat ze één persoon te kort kwamen. Dat zij en Pieter al een tijd aan het flirten zijn, maakt het kamp voor haar des te leuker.
Het kamp in de duinen bij Egmond aan Zee is zoals gewoonlijk een groot succes. Het is mooi weer, de kinderen hebben het naar hun zin en dat geldt ook voor Laurien, zeker als zij en Pieter ’s avonds bij het kampvuur steeds nader tot elkaar komen. Bij datzelfde kampvuur gaat het ook over die ene gebeurtenis, vijfentwintig jaar geleden, toen een kind verdween van het kamp en verdronk in zee. Die gebeurtenis heeft veel indruk gemaakt op Laurien en ze herinnert het zich nog steeds, zeker nu ze weer op diezelfde plek is.
Het kamp neemt bizarre wending als de geschiedenis zich lijkt te herhalen. Op klaarlichte dag verdwijnt een van de kinderen en de politie zet onmiddellijk een grootse zoekactie op touw. Niemand heeft echter iets gezien of gehoord en het jongetje is onvindbaar…

Bekijk op bol.com

Cody – Bernice Berkleef (12 juli)
Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Bekijk op bol.com

 

Raven – Lisa Meijers (12 juli)
Este is niet meer wie ze ooit was. Na de dood van haar vrienden en haar arrestatie, heeft ze een nieuwe identiteit en een nieuwe kans gekregen om een normaal leven te leiden. Gedwongen om op te geven wie ze was, blijft ze alleen achter met veel vragen. Wanneer het criminele leven haar weer vindt, staat ze voor een keuze, maar hoe kan je kiezen waar je thuishoort?

Bekijk op bol.com

 

 

 

Daten voor gevorderden – Kristan Higgins (10 juli)
Honor Holland voelt zich tot op het bot vernederd als ze haar beste vriend ten huwelijk vraagt, maar hij haar bruut afwijst. Maar ze laat zich er niet onder krijgen! In no-time is ze weer vol overgave aan het daten. Al is een leuke man vinden misschien wat lastig in een dorp waar maar 715 mensen wonen – zijzelf meegeteld.
De charmante, Britse professor Tom Barlow heeft er veel voor over om in de buurt van zijn onofficiële stiefzoon, Charlie, te blijven. Klein detail: zijn visum is bijna verlopen en hij zal het land moeten verlaten. Tenzij hij op een of andere manier aan een green card kan komen…

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)