Titel: Lekker foutLekker fout
Auteur: Marijke van den Elsen
Genre: Spannende liefdesroman
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 494
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke van den Elsen is geboren in Boekel (NBr). Ze heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Marijke is getrouwd en heeft drie kinderen. Momenteel woont ze met haar gezin in Panama (Zuid-Amerika). In 2009 kwam haar eerste boek Leuk voor één nacht uit. Lekker fout is een zelfstandig te lezen vervolg op Vamp on heels en Vamp in love.

Achterflap:
Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke, een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht?
Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig voor hen geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw
en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

Mijn mening:
Kim is een alleenstaande moeder, werkt hard en moet alle zeilen bij zetten om de zorg voor haar zoontje Max gecombineerd met een drukke baan in goede banen te leiden.
Ze denkt alles op orde te hebben als ze bij toeval ontdekt dat haar baas zich met louche zaakjes bezighoudt. Kim is te goed van vertrouwen en kan zich niet voorstellen dat haar baas in staat is tot zulke illegale praktijken.
Ze woont sinds kort in een appartement en bouwt in sneltreinvaart een intense vriendschap op met haar buurvrouw Angela en haar vrienden; in mijn ogen gaat dit wel heel snel. Kim is duidelijk een meid die alleen het goede in een mens ziet en brengt zichzelf hierdoor met regelmaat in de problemen.

Als lezer vraag je je af wie er nou de waarheid spreekt en wie niet. De nieuwe contacten van Kim komen zo plotseling op haar pad dat er haast geen tijd is ze goed te leren kennen. Is dit toeval of is er sprake van voorbedachte rade?
Ik heb als lezer niet het idee dat ik informatie mis omdat ik voorgaande delen niet heb gelezen. Toch denk ik dat ik de vriendinnen van Kim dan wel beter had leren kennen. Misschien was de snel opbouwende vriendschap dan ook wat vanzelfsprekender geweest.

Lekker fout is een spannende liefdesroman waar je niet al teveel bij na hoeft te denken. Het leven van Kim als alleenstaande moeder voert de boventoon. Dit thema heeft een belangrijke rol gekregen in deze snel en makkelijk weg lezende spannende liefdesroman.
Het is bizar hoe snel iemand zichzelf in de nesten kan werken, in dit boek ietwat overdreven maar zeker wel realistisch te noemen.
Het leven van Kim is zeker niet saai te noemen, waar ze in het begin neigt slachtoffer te zijn, heeft ze zeker ook een andere kant die je niet van haar verwacht.

Marijke van den Elsen is erin geslaagd om de rol van Kim een positieve ontwikkeling te laten doormaken, van naïef en saai wordt ze omgetoverd tot assertief en ondernemend. Ze gaat voor haar kind door het vuur en eist gerechtigheid op alle fronten.
De ontknoping is deels bevredigend maar levert nog zeker perspectief voor een vervolg.
Een eventueel volgend boek zal ik zeker ook willen lezen.

Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 2
Plot: 3

Lekker fout krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)