Zoals gisteren is aangekondigd starten we vandaag met de reeks interviews die wij hadden met
verschillende uitgeverijen. Lees hier het interview met Vivianne Poortvliet van uitgeverij Clavis.

1.Stel jezelf even voor, wie is Vivianne Poortvliet?
Hoi! Ik ben Vivianne! Ik ben 28 lentes jong, woon & werk in Amsterdam.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik werk bij Clavis Uitgeverij. Voor ik bij Clavis terecht kwam, werkte ik voor een groot corporate bedrijf. Ik was daar niet helemaal op mijn plek, wilde graag in een kleiner, creatief team werken. Zodoende ben ik bij Clavis terecht gekomen.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik werk als management-assistente / assistent PR & marketing. Ik ondersteun het hele team in Nederland en zorg dat alles goed verloopt. Ook ben ik het aanspreekpunt voor onder andere recensenten en pers.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden?
Mijn favoriete kinderboek allertijden is De mooiste vis van de zee van Marcus Pfister & M.E. Ander.
Mijn favoriete leesboek is Een schitterend gebrek van Arthur Japin.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Mijn favoriete kinderboekenauteur is Guido van Genechten van oa Klein wit visje.
Mijn favoriete leesboekenauteur heb ik momenteel niet, maar als ik moet kiezen ga ik voor Daan Heerma van Voss.
Ik vind zijn schrijfstijl heel fijn.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Dit jaar is dat De boekendief van Markus Zusak & Wees onzichtbaar van Murat Isik.

Een aantal auteurs waarvan de boeken worden uitgegeven bij Clavis zijn: Kaat De Kock, Christine Charliers, Susanne Koster, Chinouk Thijssen, Adam Silvera, Lena De Coninck, Melinda Salisbury en Wendy Stroobant.

Leave a Reply

  • (not be published)