Titel: Geheim akkoordGeheim Akkoord
Auteur: Marieke Simons
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 200
Recensie: Danielle

Marieke Simons is in het dagelijks leven assistent contractmanager en woont in de omgeving van Utrecht. Als ze ’s avonds haar laptop open klapt, start haar passie voor schrijven en neemt ze iedereen mee in een wereld vol muziek. Haar young adult boek Geheim akkoord is het schrijversdebuut van Marieke.

Na ruim tien jaar komt Aisling terug in het leven van haar oude buurjongen en beste vriend Thomas. Als kind zaten ze allebei vol met muzikale ambities, maar tijdens haar afwezigheid is deze ambitie veranderd in een angst.

Vanaf de zijlijn geniet ze van het startende succes van Thomas en zijn band en het voelt alsof ze nooit gescheiden zijn geweest van elkaar. Beiden komen in sneltreinvaart opnieuw in aanraking met de muzikale pieken en genieten volop.
Totdat Aisling verliefd wordt op Thomas’ aartsvijand en daarmee zorgvuldig bewaarde geheimen aan het wankelen brengt. Kiezen ze voor vriendschap of overwint de liefde?

Bij de start van deze Young Adult waan je je meteen in de muziekwereld van een opkomend bandje.
Al snel merkt Aisling dat, in de jaren van haar afwezigheid, niet veel is veranderd tussen haar en haar vroegere buurjongen Thomas. Ze pakken de draad weer op en genieten beiden weer van het samen zijn.

‘Ik laat je nooit meer gaan.’ Het klinkt geruststellend en hij bedoelt het goed, maar het zijn niet meer de angsten van buiten waar tegen ik beschermd moet worden. Nee, die angsten zitten inmiddels diep vanbinnen.’

Zodra de reeds beroemde band Kaos in beeld komt en er toch wel dingen anders gaan voelen tussen Aisling en Thomas komt het verhaal in een soort van patstelling. Iedereen weet iets van een ander dat de ander weer niet weet. Zo ontstaat er een voortdurende strijd over wie er nu eindelijk het lef heeft om de eerste stap te zetten om zo alle misverstanden uit de wereld te helpen.

Marieke Simons weet op een goede manier de juiste woorden en gevoelens neer te zetten voor deze young adult. Het relaas tussen twee boybands en de perikelen rondom relaties is een bekend fenomeen in de muziekwereld. De personages hebben zo hun rollen in het verhaal waardoor iedereen perfect bij elkaar aansluit. Dit zorgt ervoor dat je je een goed beeld kunt vormen bij het verhaal en je je af en toe zelf in het publiek bevindt.

Geheim akkoord is een goede young adult en hopelijk zit er nog veel meer aan te komen van deze schrijfster.

Ik geef Geheim akkoord 3,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)