Ennn daar gaan we weer! Was het in juli wat rustig met nieuwe boeken….dat geldt niet voor augustus! Hier is alvast het eerste deel!

Meisje zonder huid – Mads Peder Nordbo (2 augustus)
Wanneer zijn zwangere vriendin bij een ongeluk omkomt, verliest het leven voor de Deense journalist Matthew Cave alle glans. Hij besluit zijn oude bestaan achter zich te laten en naar Nuuk in Groenland te verhuizen, een stadje dat wordt ingesloten door bergen en de zee, zonder een enkele toegangsweg.
Matthew vindt een baan bij een krant en wordt naar de rand van een ijskap gestuurd om verslag te doen van de ontdekking van een mummie. Chaos breekt uit wanneer de mummie verdwijnt en de politieagent die hem moest bewaken vermoord wordt aangetroffen.
De zaak wordt in de doofpot gestopt, maar dat weerhoudt Matthew er niet van op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt vier moorden die identiek zijn aan de moord op de politieagent, maar die waren al gepleegd in 1973.Hij raakt ervan overtuigd dat meer mensen weet hebben van de zaak. De enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is Tupaarnaq, een jonge vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis…
Bekijk op bol.com

 

Uit het niets – Atie Vogelenzang (1 augustus)
Barbara is getrouwd met haar grote liefde, de gedecoreerde held, Rafael. Ze ondervindt dat getrouwd zijn met een held niet eenvoudig is, maar scheiden van zo’n dapper iemand bijna onmogelijk.
Als Barbara op een avond thuiskomt van haar werk, wordt ze aangevallen door een gemaskerde man. Barbara verweert zich zodanig dat de aanvaller het niet overleeft. Wie was de man? Haar ex Rafael? En was Barbara wel het doelwit?

Bekijk op bol.com

 

 

 

I love Nora – Annie Robertson (7 augustus)
Nina werkt in een kleine boekhandel in Londen. Ze is gek op Nora Ephron, en dan vooral op de film When Harry met Sally. Daarom is ze ooit begonnen aan het scenario voor een vervolg, maar dat heeft ze nooit afgemaakt. Dan betrapt ze haar vriend Will met een andere vrouw. Uit woede om Wills verwijt dat hun relatie onder andere mislukt is omdat zij nooit iets afmaakt, besluit Nina het tegendeel te bewijzen en haar scenario af te schrijven. Tegelijkertijd krijgt ze ook te maken met ruzies en huwelijksproblemen in haar omgeving en twee ouders in een flinke midlifecrisis.
Als er een optie op haar script genomen wordt in Hollywood, moet ze samenwerken met een professionele scenarist die ze wel erg bijdehand vindt. Heeft ze nou te veel Nora Ephron gekeken en gelezen, of klinken ze toch verdacht veel als Harry en Sally?

Bekijk op bol.com

 

 

Valse hoop – Clare Mackintosh (7 augustus)
Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden.
Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.
Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat…
Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders?

Bekijk op bol.com

 

 

 

Ultima – Lisa Hilton (9 augustus)
Judith Ragleih’s echte identiteit is verborgen onder een flink aantal lagen. Maar nu ze ingesloten is tussen de Russische maffia aan de ene kant en een corrupte Italiaanse agent aan de andere, heeft ze een kunststukje nodig om het er leven van af te brengen. Ze moet ervoor zorgen dat een vals meesterwerk bij het veilinghuis waar ze ooit assistente was verkocht wordt voor 150 miljoen pond. Dit is bijna onmogelijk zonder haar nieuwe identiteit prijs te geven, maar dat doen brengt een nog groter risico met zich mee…

Bekijk op bol.com

 

 

 

Niet verder vertellen – Roz Nay (2 augustus)
Angela wordt al uren vastgehouden in een verhoorkamer op het politiebureau. De vrouw van haar ex wordt vermist. Hoewel ze beweert niets met de zaak te maken te hebben, is commissaris Novak ervan overtuigd dat Angela meer weet.
Onder druk van de commissaris vertelt ze haar verhaal. Er blijkt sprake van een verstoorde driehoeksverhouding en een web van leugens en bedrog. Naarmate haar verleden zich voor Novak ontvouwt, vraagt hij zich af: is Angela een wraakzuchtige ex met criminele intenties? Of een pion in andermans spel?

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)