Vandaag is het de beurt aan Anna Laura, stagiaire bij Uitgeverij Kok. Bij Uitgeverij Kok verschijnen o.a. de boeken van Dee Henderson, Terri Blackstock en Elizabeth Musser.

1. Stel jezelf even voor, wie is Anna Laura?
Anna Laura, 22 jaar en op dit moment aan het stagelopen/afstuderen bij Uitgeverij Kok voor mijn opleiding Communicatie. In mijn schaarse vrije tijd vind ik het fijn om een boek te lezen, schrijven, creatief bezig zijn of ergens koffie te drinken.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik werk bij Uitgeverij Kok. Of eigenlijk ben ik daar stage aan het lopen op de marketingafdeling. Ik was op zoek naar een plek waar ik kon stagelopen en ook kon afstuderen. Ik had al heel wat uurtjes gezocht naar een plek toen ik een vacature tegenkwam voor deze plek. Ik heb direct gesolliciteerd en binnen een week had ik een stageplek. Daar was ik ontzettend blij mee.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag begint om kwart voor 8. Heel vroeg, maar dan is het nog rustig om kantoor en kan ik in alle rust mijn dag beginnen. Meestal werk ik mijn mailbox even leeg en ga dan aan de gang met andere dingen. In mijn geval houdt dat in dat ik recensie-aanvragen verwerk, social media check en plan, een aantal artikelen schrijf voor het vrouwenplatform van de uitgeverij en ben ik bezig met promotiemateriaal voor de boeken die we uitgeven. Tussendoor houd ik mijn mail bij. Regelmatig komen er nog leuke klusjes tussendoor. Om kwart over 4 is mijn werkdag weer afgelopen en mag ik weer naar huis.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden? 
Ik lees ontzettend veel en ik vind het altijd lastig om te zeggen wat mijn favoriete boek is. Het boek wat ik elk jaar lees is het boek Witte chocolade van Lori Wick. Al een heel oud boek en qua kwaliteit niet de beste maar het verhaal is wel heel mooi.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Dee Henderson is absoluut mijn favoriete auteur. Ik heb al haar boeken in mijn kast staan en lees met regelmaat een boek opnieuw.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Sowieso gaat mijn e-reader mee, waar heel veel boeken opstaan die nog gelezen moeten worden. Uiteraard kan ik niet weg zonder fysieke boeken dus het boek wat mee gaat is De 100 jarige man die terug kwam om de wereld te redden en Engelenbrood van Tessa Afshar.

Leave a Reply

  • (not be published)