Dit is dan echt het laatste overzichtje voor deze maand. Zit hier nog iets voor je tussen?

Het mysterie van de drie kwarten – Sophie Hannah (27 augustus)
Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

Bekijk op bol.com

 

 

In dromen lieg je niet – Malin Persson Giolito (14 augustus)
Is Maja een doodgewoon meisje van achttien – populair, goed op school – dat onverhoopt verzeild is geraakt in een vreselijke tragedie? Of is ze terecht de meest gehate tiener van het land?
Wie ze ook in het echt is, iedereen kent inmiddels haar naam. Negen lange maanden heeft ze in de gevangenis een rechtszaak afgewacht. Ze wordt beschuldigd van de massamoord waarbij ook haar vriendje en beste vriendin omkwamen. En nu is het eindelijk tijd om de rechtszaal te betreden …

Bekijk op bol.com

 

 

De laatste zomer – Rebecka Edgren Alden (16 augustus)
Als jonge tiener brengt Gloria samen met haar moeder een zomer door op een eiland in de Zweedse archipel. Haar moeder heeft met een groep vriendinnen een vakantiekolonie opgericht, en de dorpsbewoners bekijken de vrijgevochten groep met argwaan.
Twintig jaar later keert Gloria terug naar het eiland, naar het luxe zomerhuis van de familie van haar nieuwe vriend Adam. Ze geniet van de luxe en de heerlijke zomerse weken, maar langzaam keren ook de herinneringen terug aan die laatste zomer, toen een van de jongens uit de groep zich met zijn scooter doodreed. Wanneer Gloria op een dag rond de leegstaande villa van de woongroep loopt, vindt ze daar het levenloze lichaam van een vrouw, met een sluier voor haar gezicht en een verwelkt boeket in haar handen.

Bekijk op bol.com

 

 

Arizona blues – Elvin Post (23 augustus)
Wanneer New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, moet doorbrengen, probeert ze het beste van de situatie te maken. Al snel richt ze haar aandacht op de plaatselijke miljonair GeraldTreadway, een man die zijn fortuin verdiende met een boek en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray (21 augustus)
De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…
In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Bekijk op bol.com

 

Duivelskruid – Marita de Sterck (14 augustus)
Tanne groeit op op een boerderij bij de hei in de eerste helft van de vorige eeuw. Als kind is ze gefascineerd door de schrikwekkende verhalen over hel en duivel. Ze begint al vroeg te experimenteren met toverplanten en wordt een volleerde kruidenvrouw. Ze weet welke kruiden liefde opwekken, genezen, giftig zijn. Maar ze overschrijdt de grenzen en kwetst wie haar het dierbaarst zijn.
Jaren later wil haar kleindochter Yara, die schaapherder is, achterhalen wat er vroeger is gebeurd. De tijd dringt, want de stoko ude Tanne vecht met de duivel.
Wat is er waar van wat ze allemaal ziet en vertelt? Is de waarheid zonder wanen wel verteerbaar? En wat als Tannes duivel samen met haar groene ogen door de generaties reist?

Bekijk op bol.com

 

Een jaar met jou – Julia Whelan (14 augustus)
Hij heeft een geheim, zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen
De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?

Bekijk op bol.com

 

De schaduwschrijver – Ivo Bonthuis (21 augustus)
Parijs, 2015. Ilja werkt aan zijn eerste roman, zijn geliefde Emilie is journaliste. Wanneer Emilie zwanger blijkt en de stad wordt geteisterd door aanslagen, raakt Ilja ervan overtuigd dat haar iets vreselijks zal overkomen. Het aanbod van een beruchte advocaat uit Amsterdam, die Ilja vraagt om ghostwriter van zijn memoires te worden, komt als geroepen. Ilja kan de afleiding en het geld goed gebruiken. Voor hij het weet zit hij echter tot aan zijn nek in de politieke intriges. De geheimen stapelen zich op en hij kan zelfs Emilie niet alles meer vertellen. Wie kan hij nog vertrouwen, en wat blijft er over van zijn eigen overtuigingen?

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)