Op zaterdag 29 september organiseert Godijn Publishing, in samenwerking met Schrijversacademie, weer het Boek10 schrijfevent. In Schouwburg Het Park in Hoorn zullen 10 auteurs hun boek presenteren. Tevens zullen er workshops worden gegeven, worden er voordrachten gehouden en zal onder andere auteur Buddy Tegenbosch een lezing geven. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijd Grijze Klevers zal die dag bekend worden gemaakt. Het programma start om 12:15 uur en zal doorlopen tot 18:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Godijnpublishing.nl.

Doodgewoon - Carla Scheepstra

Genre: Fantasy/Young Adult
Aantal pagina's: 300

Het verhaal
Wat gebeurt er als je overlijdt? Ga je naar een zalig rijk of word je wakker op een koud en kil kerkhof met zombies die zich liever opgestanen noemen? Op een plek  waar de dood, die een hein wordt genoemd, een oogje in het zeil houdt en problemen oplost. De hein wordt zorgvuldig gekozen door de opgestanen en krijgt de titel grafmeester.
Destiel is een zeventienjarige jongen die volop van het leven geniet. De laatste dagen gebeuren er vreemde dingen in zijn leven en hij denkt zelfs dat hij een zombie ziet. Wat hij niet weet, is dat hij een gen heeft dat essentieel is om een Hein te worden. Zonder dat hij het merkt, ondergaat hij een transformatie en wordt hij overvallen door vreemde pijnklachten.
Wanneer hij bij een begraafplaats valt met zijn fiets, maakt hij kennis met de opgestane Ramon. Hierdoor gaat er voor hem een nieuwe wereld open en leert hij een kant van zichzelf kennen die hij liever niet had ontmoet.
Ramon heeft een missie en kan Destiel goed gebruiken, maar Destiel wil alles zo snel mogelijk vergeten…

Wie zegt dat de dood het einde is?

Over de auteur
Carla Scheepstra
(1991) woont samen met haar gezin in Drenthe, waar ze is geboren en getogen. Al op jonge leeftijd is zij bezig met het bedenken van verhalen, waar zij zich lange tijd mee bezig kon houden. Doodgewoon is haar derde boek, maar haar eerste Young Adult boek.

Kijk hier voor meer informatie.

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Anders Kind - Monique Kroezen

Genre: Roman
Aantal pagina's: ruim 300

Het verhaal
Door de komst van haar tweede zoon, wordt het eenvoudige bestaan van Nicole haar gezin in een klap weggevaagd.

Jesse blijkt na zijn geboorte een schisis (hazenlip) te hebben. Siem, haar man, kan dit niet accepteren en verlaat zijn gezin om carrière te maken in Bangkok. Nicoles wereld staat opnieuw op zijn kop als blijkt dat de schisis van haar zoon onderdeel is van het Cornelia de Lange syndroom, een zeldzame genetische aandoening. Het woord ‘mama’ zal zij nooit horen uit de mond van dit kind, maar zij leert de liefde te lezen in zijn ogen.

Een intense reis, naar een nieuw en liefdevol bestaan.

Over de auteur
Monique Kroezen ( Hoorn, 1970) is moeder van vier kinderen waarvan er een meervoudig complex beperkt is. Het verhaal van haar debuutroman Anders Kind baseerde ze deels op haar eigen leven; de ontdekkingsreis met een kind dat anders is.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Het teken in de lucht - Johan Klein Haneveld

Genre: SciFi
Aantal pagina's: 226

Het verhaal
De laatste astronauten op Mars zien de lichten op Aarde een voor een uitgaan. Uit de as van de menselijke beschaving verrijst echter een nieuwe samenleving, onder leiding van de mysterieuze Autoriteit. Al snel vestigen mensen zich op Mars en bezoeken ze Europa en de andere Jupitermanen. Maar elk paradijs kent zijn schaduwzijde. Rebellen maken zich klaar om alles wat in duizend jaar tijd door de Autoriteit is opgebouwd ten val te brengen.

Volg de geschiedenis van de toekomst in negen korte verhalen. Deze bundel bevat onder andere ‘De droom’ dat de derde plek behaalde in de wedstrijd Fantastels 2015.

Over de auteur
Johan Klein Haneveld (1976) is een schrijver in hart en nieren. Van hem verschenen acht boeken. Zijn eerste verhalenbundel Conquistador kwam in 2017 uit bij Godijn Publishing. Hij is vaste medewerker van het blad Fantastische Vertellingen. Naast het schrijven werkt hij als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Ordo Entia | Openbaring - Esmeralda van Belle

Genre: Fantasy / Young Adult
Aantal pagina's: 250

Het verhaal
Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.
De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheime genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.

Ordo Entia | Openbaring is een YA Urban Fantasy die je meeneemt in een wereld vol mythische wezens, familiegeheimen en een strijd tussen goed en kwaad. Of is de wereld eerder grijs dan zwart-wit?

Over de auteur
Esmeralda van Belle
(1986) is geboren en getogen in Kampen. In haar appartement in de historische binnenstad ontstaan twee prentenboeken. In 2014 verruilt zij de Hanzestad voor de VOC-stad Hoorn. Haar passie voor schrijven neemt ze mee. Esmeralda is de Hoornse winnaar van de schrijfwedstrijd ‘Hartstocht, een thriller’ en zit zij bij de finalisten van de landelijke winnaars. Ook is zij één van de schrijvers van verschillende verhalenbundels die zijn gepubliceerd bij Godijn Publishing.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

De lamp, de sneeuwbol en het kompas - Lieve van den Berg

Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 150

Het verhaal
Pol en Polleke Grasspriet zijn met hun ouders op vakantie in Engeland in Cornwall. Oom Jack, tante Kirstie, Noek en oma zijn ook mee. Ze logeren in een groot vakantiehuis op een berg met uitzicht op zee en de kliffen. Noek heeft het syndroom van Down. Hij is vaak ondeugend, onderzoekend en loopt veel weg als je niet op hem let, waardoor hij in gevaar komt.

Terwijl iedereen denkt dat hij op zijn kamer speelt, verdwijnt Noek en is onvindbaar. Bang voor straf, omdat ze niet goed op Noek hebben gelet, gaan Pol en Polleke naar hem op zoek. Ze belanden daardoor in een spannend avontuur. Onderweg krijgen zij een lamp, een sneeuwbol en een kompas die zij nodig hebben om Noek te vinden. Een reuzenalbatros, een hele grote witte vogel die Alba heet, gaat ze helpen. Zijn ze op tijd terug?

Over de auteur
Lieve van den Berg
woont in Sijbekarspel. Ze ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Na de middelbare school volgt Lieve de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Wanneer zij gaat werken als activiteitenbegeleidster, komt het schrijven weer naar boven.

Door de kennismaking met Godijn Publishing komt haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Ze schrijft korte verhalen voor verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van het jeugdboek Reizende poefjes” waarvoor haar kleinkinderen Jonathan (13) en Lotte (11) haar grootste inspiratiebron zijn. “De lamp, de sneeuwbol en het kompas” is een vervolg op Reizende poefjes.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Kabouter Speurneus - Fiona Hack

Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 160

Het verhaal
De dieren van het Wilde Bos weten niet wat er gebeurt als Ilse de reusachtige slak het bos inkruipt. Ze heeft haar familie verlaten en is op zoek naar een deel van het bos waar ze niemand in de weg zit. Ze is zo groot dat dieren over haar struikelen en zich bezeren. Insecten kleven aan haar slijmspoor vast en ze schuift zelfs een cocon van een blad. Als ze dan wil uitrusten voor de deur van de familie Mestkever, die hierdoor hun mestballen niet in hun huis kunnen slepen, is de maat vol. Ilse moet weg.

Als haar slakkenhuis wordt gestolen, kan Ilse geen kant op. Zonder de bescherming van haar huis is ze niet opgewassen tegen de warme zon. De hulp van Kabouter Speurneus wordt ingeroepen. Lost hij de zaak van het verdwenen huisje op tijd op?

Over de auteur
Fiona Hack
(1972) groeit op in De Lier, een klein dorp in het Westland. Ze schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een “creatief schrijven” cursus zet haar op de goede weg.
Na Nadja en Najib en Allard en de magische zuurstok is dit haar derde kinderboek bij Godijn Publishing.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Maalstroom - Anja Maas

Genre: Thriller
Aantal pagina's: 283

Het verhaal
Binnen enkele minuten verandert het leven van Karin Buitendijk in een nachtmerrie. Haar driejarige dochtertje Kayla is volledig opgelost in het niets, samen met haar speelkleed en haar twee lievelingsknuffels. De politie stelt een diepgaand onderzoek in, maar kan geen enkele aanwijzing vinden.
Twee jaar na de vermissing komt Karin tot een schrikbarende ontdekking. De knuffels, die samen met Kayla zijn verdwenen, ziet ze tussen de andere knuffels aan het voeteneind van Kayla’s bedje staan. Ook de schoentjes, die Kayla droeg tijdens haar verdwijning, ziet ze in haar kast staan.
John, haar ex-man, en Evert, haar beste vriend, maken zich ernstig zorgen om haar geestelijke gesteldheid en dringen aan op psychische hulp. Na enig aarzelen neemt Karin de raad aan. Ondanks therapie en pillen, die haar suf maken, volgen onverklaarbare zaken elkaar onverminderd op.
Karin hoort Kayla roepen en praten met haar pluchen vriendjes. Niemand gelooft Karin. Ze zakt steeds verder weg en verandert in een angstig, verward wrak. Ze wantrouwt iedereen. De mensen om haar heen lijken allemaal iets van haar te willen en gedragen zich ronduit eigenaardig.

De stroom aan verwikkelingen stopt niet. Karin wil maar één ding, dat deze sinistere puzzel wordt opgelost…

Over de auteur
Anja Maas
(Alkmaar, 1952) werkt jaren met plezier als salarisadministrateur bij een WSW-bedrijf, waar onze medemens met een beperking een beschutte werkplek vindt. Naast haar baan is schrijven meer dan een hobby. Ze zet ze zich in voor schrijfvereniging “Vrienden van het Schrijven NH” als bestuurslid en ze is lid van de redactie. Korte verhalen schrijven is haar specialiteit. Vanaf het moment dat ze stopt met werken en meer vrije tijd heeft, grijpt ze haar kans. Wat begint als kort verhaal, eindigt als manuscript voor een thriller. Maalstroom is haar debuut.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Liefde bedvogelen en andere treurnis - Krista Middel

Genre: Poëzie
Aantal pagina's: 100

Het verhaal
Met Liefde, bedvogelen en andere treurnis debuteert Krista Middel als dichter. In heldere taal schrijft zij over de liefde en het leven. Over bloedrode bieten in familiesoep, een brief aan een spannende minnaar en het geheim van een vergeten witte tandenborstel.

Over de auteur
Krista Middel
(Groningen, 1967) is schrijver, dichter en docent creatief schrijven. Meerdere verhalen en gedichten van haar hand zijn gepubliceerd in verschillende bundels. Het gedicht Dode vader is eerder verschenen in de bundel Goudlicht en avondschijn van de Turing Foundation.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Jelena - Ronald van Assen

Genre: Oorlogsroman
Aantal pagina's: 291

Het verhaal
Jelena Vorobieva is een vrolijke en zorgzame tiener. Ze is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Sinds de Duitse inval in juni 1941 komen de oorlogshandelingen steeds dichterbij, toch lijkt het echte geweld aan haar voorbij te gaan. Dan gaat het gruwelijk mis. Op 4 augustus 1941 vallen de Duitsers haar woonplaats binnen. Ze vermoorden haar familie, verkrachten Jelena en laten haar voor dood achter. Vanaf dat moment breekt voor Jelena een onzekere tijd aan. Ze is vastbesloten wraak te nemen op degenen die haar dit hebben aangedaan, maar hoe overleef je als vijftienjarig meisje in een wereld vol geweld?

Bij toeval stuit ze op een groep partizanen. Ze blijkt een goed scherpschutter te zijn. Al snel boekt ze vooruitgang en krijgt ze de leiding over een eigen groep vrouwelijke partizanen. Het oorlogsgeweld laat echter diepe sporen na. Ondanks haar successen verandert ze langzaam in een emotioneel wrak. De scheidslijn tussen realiteit en waanzin wordt steeds dunner. Weet ze haar wraak te voltooien?

Over de auteur
Ronald van Assen
(Delft, 1971) begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven. In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis, maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. Hij heeft inmiddels meerdere boeken op zijn repertoire staan en hij beheerst verschillende genres. Zijn boeken bevatten vaak een diepere boodschap. Veel van wat hij schrijft, is afkomstig uit eigen ervaring.

Kijk hier voor meer informatie

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Kroniek van een erfenis - Ingeborg van 't Pad Bosch

Genre: Roman
Aantal pagina's: 296

Het verhaal

‘Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’

Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, zoekt hij naar zijn identiteit. Het brengt hem op plaatsen, in New York, die het daglicht niet kunnen verdragen. Daar leert hij al snel dat hij zichzelf niet kan en mag zijn. Als zijn dominante vader hem mee terugneemt naar het industriële Eindhoven, vindt hij stukje bij beetje uit wie hij is. Een geheime erfenis en een hevige verliefdheid confronteren hem echter met leugens en bedrog. De waarheid komt pas twee generaties later boven tafel…

Hoe blijft een familiegeheim generaties lang verborgen?

Over de auteur
Ingeborg van ’t Pad Bosch
(1971) werkte vijftien jaar lang als psycholoog, totdat ze met haar gezin in 2010 naar New York verhuisde. Daar begon ze met schrijven voor diverse nieuwssites en tijdschriften. Inmiddels verscheen van haar hand Familie Jansen goes New York (2016) en is zij hoofdredacteur van De Wereldwijven (2017).

Kijk hier voor meer informatie

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)