Vandaag is het de beurt aan Hannah Bezemer van Karakter uitgevers

1.Stel jezelf even voor, wie is Hannah Bezemer?
Als ik dit soort vragen moet beantwoorden denk ik altijd aan Boer zoekt vrouw en die voorstelfilmpjes, zo van: Ik ben boer Jan, 65 jaar, aardig en betrouwbaar, op zoek naar een vrolijke spontane vrouw. Niet dat het erg is hoor, want ik hou van Bzv, maar die vragen! Hoe geef je daar nou leuk antwoord op. Maar als ik het bij de basis hou dan heet ik Hannah, ben ik 23 jaar en woon ik momenteel in Utrecht.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik studeerde de Master Literature Today. Daar hoort ook een stage bij en die stage heb ik bij een hele leuke andere uitgeverij gedaan. Dat gaf mij de ervaring en kennis waardoor ik uiteindelijk ben aangenomen bij Karakter Uitgevers.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Omdat het nog wel een stukje reizen is, begin ik mijn dag met een kopje koffie. Ik ben echt geen fan van ochtenden, maar koffie helpt me een beetje met opstarten en er in komen. Dan kijk ik wat de mails zijn die het meeste voorrang hebben en zo werk ik mijn inbox stukje bij beetje door in de hoop dat ik aan het einde van de dag een schone inbox heb! Maar het is ook lekker overleggen met collega’s en natuurlijk plannen bedenken om te zorgen dat iedereen weet dat er een nieuw boek uitkomt bij ons en ze dat echt moeten gaan lezen.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden? 
Dat kan ik niet kiezen hoor. Ik heb niet echt favoriete boeken, want er zijn zo veel genres en ik vind ook wel veel fijn om te lezen. Voor mij is het een fantastisch boek als ik er na een boekkater heb, dus nog even geen ander boek wil oppakken omdat het verhaal zo indrukwekkend of mooi was. Ik dacht vroeger wel eens over wat ik zou doen als er brand was en ik kwam tot de conclusie dat ik waarschijnlijk al mijn boeken uit het raam zou staan gooien tot het laatste moment haha.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Ook hier zijn weer zoveel genres waarin mensen uitblinken! Dat is echt onmogelijk kiezen hoor. Soms is een auteur echt fantastisch, maar dan herlees je het jaren later en dan heb je niet meer hetzelfde gevoel er bij. Het is een kwestie van smaak en net als bij andere dingen kan dat ook op het gebied van boeken soms veranderen. Dat hoop ik in elk geval voor iedereen, want afwisseling in de boekenkast zorgt ook dat je niet snel uitgekeken raakt op lezen.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Helaas, dit is een gevoelig puntje! Ik ga niet op vakantie dus er is ook geen koffer. Ik moet wel de saaiste persoon zijn die jullie interviewen haha. Misschien dat ik deze zomer weer een keer een poging waag tot het lezen van The Catcher in the Rye, want dat boek ben ik al vier keer in begonnen en ik leg hem steeds na hoofdstuk 1 weg. Iemand zei ooit dat ik te veel op de hoofdpersoon leek, maar dat is geloof ik niet echt een compliment want het is een beetje een zeikerd kreeg ik het idee. Vrienden vinden dit boek echt fantastisch, dus ik moet hem ooit uitlezen. Wie weet dus deze vakantie.

Auteurs die bij Karakter uitgevers hun boeken ondergebracht hebben: André Hoogeboom, Chris Houtman, Louise Boije af Gennäs, Alexandra Bracken, Ellen De Vriend, Marion van de Coolwijck en Jet van Vuuren.

Leave a Reply

  • (not be published)