Titel: SamenSamen
Auteur: Julie Cohen
Genre: Roman
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julie Cohen groeide op in Amerika maar werd tijdens haar studie verliefd op Engeland. Sindsdien woont ze daar, met inmiddels een man, een zoon en een hond.

Achterflap:
Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde. De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden…

Mijn mening:
Robbie en Emily zijn inmiddels al opa en oma als het verhaal start. Ze genieten met volle teugen van hun prachtige gezin. Helaas komt de ouderdom met gebreken, en Robbie die als de dood is voor verdere achteruitgang neemt een rigoureus besluit.
Daarna word je als lezer mee terug genomen in de tijd en worden heel langzaam de geheimen die Robbie en Emily verbergen ontrafeld.
Geheimen waar je als lezer toch wel even stil van wordt. De liefde heeft veel overwonnen maar heeft toch ook zeker in mijn ogen wat steken laten vallen.
Er worden keuzes gemaakt met verstrekkende gevolgen en dan doel ik niet alleen op Robbie en Emily zelf, het heeft zeker ook gevolgen voor hun naasten.

Julie Cohen weet met haar schrijfstijl de aandacht van de lezer continu vast te houden, zij weet elke fase van het leven van Julie en Robbie boeiend te beschrijven waarbij je steeds voelt dat er nog meer komt. De uitingen van liefde blijven voor mij een beetje achter, ik voel de liefde niet binnen komen, op dit gebied weet Cohen me niet voldoende te raken.
De laatste fase, dus eigenlijk het begin van de opbloeiende liefde, zorgt voor een bijzondere ontknoping. Bizar om zulke grote geheimen zolang geheim te houden, dit achtervolgt je zeker je hele leven, altijd te moeten leven met de angst dat de geheimen uitkomen is een zware last om te dragen, misschien wel te zwaar…

Nadat ik het boek heb dichtgeslagen blijft het verhaal nog een tijdje in mijn hoofd spoken en besef ik me dat dit verhaal toch vrij realistisch is. Liefde komt op je pad en is niet tegen te houden, het gaat om gevoel en niet om verstand maar soms gaan mensen wel erg ver.

Samen krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)