Hannah geeft vandaag het stokje door aan Annet Robben van uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

1. Stel jezelf even voor, wie is Annet Robben?
Mijn naam is Annet Robben en ik werk als marketing manager voor uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik werk nu als marketingmanager voor uitgeverij Meulenhoff Boekerij, maar daarvoor werkte ik ook al 1 dag in de week voor Meulenhoff Boekerij als trade marketeer.
Daarvoor zat ik bij uitgeverij Unieboek | het Spectrum.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Als marketing manager begint een werkdag zoals vaak met een overleg, meestal kijken met de afdeling marketing samen even wat er op korte termijn speelt qua boeken die er gaan verschijnen of al verschenen zijn en of we daar nog iets extra’s mee kunnen doen. Dan weer achter de pc om het budget bij te werken of nog wat mails te versturen. Vaak in de middag is er een meeting over titels die wat verder weg gaan verschijnen en hoe we dat goed in onze aanbieding gaan zetten (een aanbieding is een brochure van een uitgeverij waar alle titels in staan).

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden?
Dat is echt Sophie’s choice om dat zo te moeten kiezen, maar als het dan echt moet ga ik toch voor Madame Bovary, het enige boek dat ik elk jaar wel een keer weer probeer te lezen.

5. Wie is jouw favoriete auteur? 
Stephen King by far.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Ik ben al geweest, maar ik had de volgende titels bij me:
Ken Follet, Kou uit het oosten
M.J. Arligde, Klein klein kleutertje
Bryndza, De stalker in de nacht
Ginzburg, Al onze gisterens
Steinbeck, Druiven der gramschap
Seks, humor en het beloofde land

Een aantal auteurs waarvan Boekerij de boeken uitgeeft zijn: Nathalie Pagie, Robert Bryndza, M.J. Arlidge, Nora Roberts, Kate Mosse, Santa Montefiore, Samantha Stroombergen, Phillip Kerr en Rachel Hore.

Leave a Reply

  • (not be published)