Deze zaterdag is het de beurt aan Eefje Buenen van 
Uitgeverij Leopold en Young & Awesome.

1.Stel jezelf even voor, wie is Eefje Buenen?
Mijn naam is Eefje Buenen, ik ben acquirerend redacteur.

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik werk bij Uitgeverij Leopold (en Young & Awesome, het YA-imprint van Leopold). Ruim zeven jaar geleden was er een vacature. Ik heb gesolliciteerd en werd tot mijn grote blijdschap aangenomen.

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik zit vooraan in het uitgeefproces: welke boeken gaan we uitgeven, van welke auteurs, hoe gaan de boeken eruit zien? Concreet betekent dat dat ik veel manuscripten lees en redigeer, en dat ik plannen maak met de uitgever.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden? 
Ik heb een heleboel lievelingsboeken, maar als ik er maar één mag noemen, dan is dat Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Ook alweer zo’n onmogelijke vraag, er zijn zoveel geweldige auteurs door wie ik van lezen ben gaan houden: Thea Beckman, Aidan Chambers, Monica Furlong, Astrid Lindgren, John Green, Cynthia Voigt.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Een stapel YA-titels, waaronder Ver van de boom van Robin Benway en Fandom van Anna Day. Ik ben een herlezer, dus er gaan ook altijd een paar vertrouwde lievelingsboeken mee op vakantie.

Auteurs via uitgeverij Leopold: Tara Altebrando, Tom Avery, Jim Bakkum, David Baldacci, Tonke Dragt, Amy Ewing & Maren Stoffels.

Auteurs via Young & Awesome: Lygia Day Peñaflor, Francesca Zappia, Kasie West & Richelle Mead.

Leave a Reply

  • (not be published)