Na Eefje van uitgeverij Leopold is het vandaag de beurt aan Lotte Zandvliet zomerkracht bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

1.Stel jezelf even voor, wie is Lotte Zandvliet?
Mijn naam is Lotte Zandvliet en ik ben in juni 21 jaar geworden. In juni 2018 ben ik afgestudeerd als Allround Mediaprofessional aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie volgde, waardoor ik mij nu officieel Bachelor of Arts mag noemen. Per september begin ik aan de VU met de premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen met de specialisatie Schrijven en vertalen.

Momenteel werk ik als Social Media Marketeer bij een grote fastfoodketen en ben ik zomerkracht bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij op de Marketing- en Publiciteitsafdeling. Verder ben ik freelancer en recensent en plaats ik mijn recensies op mijn website genaamd Lottelivre (www.lottelivre.com).

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Van september 2017 tot en met februari 2018 heb ik stage gelopen op de Marketing- en Publiciteitsafdeling van uitgeverij Meulenhoff Boekerij en omdat er een plekje vrij was in de zomermaanden werd mij gevraagd of ik weer terug wilde keren als tijdelijke kracht. Ik wilde niets liever! Dit is zo’n geweldig bedrijf met ontzettend mooie boeken en gezellige mensen. Er hangt altijd een goede sfeer in het gebouw. Het is elke dag een feestje om hier te mogen werken!

3. Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Geen enkele werkdag is voor mij hetzelfde; zo onderhoud ik bijvoorbeeld contact met bloggers over boeken die bij ons in de uitgeverij verschijnen, ik verwerk recensies (en overig promotiemateriaal) en sterke quotes over onze boeken van de pers in een database, ik ben medebeheerder van de Facebookpagina’s van Best of Romance en Best of Thrillers, ik ondersteun de andere marketeers bij evenementen zoals boekpresentaties en auteursbezoeken en ben constant op zoek naar interessante manieren om onze boeken te promoten bij de lezers.

4. Wat is jouw favoriete boek aller tijden? 
Een grote klassieker: Pride and Prejudice (Trots en Vooroordeel) van Jane Austen. Dit boek heeft ALLES en ik moet dan ook bekennen dat ik deze roman elk jaar herlees.

5. Wie is jouw favoriete auteur?
Deze ligt dan wel een beetje voor de hand: Jane Austen! Geweldig hoe ik mij in de Regency-periode kan wanen in haar boeken. Ik ben echt een fan van boeken met historische elementen. Andere favoriete auteurs van mij zijn Diana Gabaldon, Simone van der Vlugt, Julie Klassen en Charlotte de Monchy.

6. Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
De boeken die ik absoluut meeneem zijn: Stalker in de nacht van Robert Bryndza, Eens gegeven van Charlotte de Monchy, Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers, Tijden van vuur van Kate Mosse, Meg van Steve Alten, Pachinko van Min Jin Lee, Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling (die ga ik voor het eerst in mijn leven lezen! Jup, die mensen bestaan ook nog…), De afdeling van Tammy Cohen en Voor mij van Jojo Moyes. Zoals je ziet neem ik altijd een hele stapel mee, omdat ik doodsbang ben dat ik anders zonder leesvoer kom te zitten…

Meulenhoff Boekerij geeft boeken uit van een aantal van de volgende auteurs: Rosie Walsh, Linwood Barclay, M.J. Arlidge, Robert Bryndza, Jeffery Archer, Lisa Maxwell, Sarah Jio, Audrey Carlan & Sue Grafton.

Leave a Reply

  • (not be published)