Titel: VerstoppertjeVerstoppertje
Auteur: Nicolette Molenaar
Genre: Thriller
Uitgeverij: Nicolette schrijft
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 115
Recensie: Miriam

Over de auteur
Nicolette Molenaar won in juni 2017 met haar korte verhaal de schrijfwedstrijd van het CPNB tijdens de Spannende Boeken Weken. Dit verhaal was de opmaat naar meer en zo groeide het uit tot een thriller. Nicolette groeide op in Callantsoog en woont nu in Schagen. Deze plaatsen zijn dan ook het decor voor deze thriller. Verstoppertje is het eerste boek van Nicolette.   

Achterflap 
Wilma draagt al bijna haar hele leven een groot geheim met zich mee. Als het aan haar ligt, blijft het verleden waar het hoort; diep begraven onder het zand. Op een dag krijgt ze een e-mail. De afzender is de enige persoon die precies weet wat zij verborgen houdt. Hij is vastberaden om de waarheid aan het licht te brengen. Hoe ver moet Wilma gaan om hem tegen te houden?   

We waren kind en we zwegen.

Uit de proloog volgt vrijwel meteen wat het grote geheim is dat hoofdpersoon Wilma met zich meedraagt. Wilma en 2 andere kinderen spelen verstoppertje en het gaat vreselijk mis. Slechts twee kinderen keren huiswaarts.
Dertig jaar later heeft Wilma haar leven weer aardig op de rit, totdat zij een e-mail krijgt van iemand uit haar verleden, iemand die precies weet wat er is gebeurd omdat hij er als enige andere bij was.   

Hij moest nog steeds zijn best doen om de waarheid binnen te houden. Het zocht een uitweg, hij kon het niet meer tegenhouden.  

Johan woont al jaren in Australië met zijn vrouw en twee dochters. Hij heeft daar een goed leven opgebouwd en is daar gelukkig. Maar is dat wel zo? Niemand weet dat hij een groot geheim bij zich draagt. Een geheim dat zich steeds meer opdringt en een weg naar buiten zoekt. Johan reageert zijn frustraties op een manier af waarvan hij weet dat dat niet goed is en hij ziet maar een oplossing: de waarheid moet naar boven komen en daarvoor moet hij terug naar Nederland.  

Allebei in hun eigen gedachten op zoek naar dezelfde antwoorden.

Verstoppertje telt maar 115 pagina’s en het is Nicolette Molenaar gelukt om in die 115 pagina’s een spannend en kloppend verhaal neer te zetten. Vanaf de eerste bladzijde kun je eigenlijk niet stoppen met lezen. Molenaar heeft een hele fijne schrijfstijl waarmee ze je moeiteloos vastkluistert aan de pagina’s. Personages worden niet echt uitgediept, maar genoeg om een beeld te vormen hoe ze zijn en wat hen drijft. 
Ik vind het heel knap dat je in zo weinig pagina’s een goed verhaal kunt neerzetten en dat is dan eigenlijk ook mijn enige kanttekening: het hadden er van mij wel twee keer zoveel mogen zijn. Ik kijk uit naar een volgende, hopelijk omvangrijkere, thriller van Nicolette Molenaar!   

Een dikke 3,5 ster voor Verstoppertje.

Miriam

Nieuwsgierig geworden? Een exemplaar van Verstoppertje kun je bestellen via het blog van Nicolette.

Leave a Reply

  • (not be published)