Vandaag is het de beurt aan Roselinde Bouwman, junior acquirerend redacteur bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

1.Stel jezelf even voor, wie is Roselinde Bouwman?
Hoi! Ik ben Roselinde Bouman. Ik studeerde Engelse literatuur in Amsterdam en Exeter (een Engelse stad die je waarschijnlijk alleen kent als je negentiende-eeuwse literatuur studeert of met schapen werkt) en de master Redacteur/editor. Naast lezen houd ik van schrijven, koken, hardlopen (een zeer onverwachte ontwikkeling) en kaas.

2.Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Sinds vorig jaar september werk ik bij Meulenhoff Boekerij. Eerst als stagiaire, toen als redactieassistente en vanaf komende januari als junior acquirerend redacteur.

3.Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn droombaan: de hele dag met boeken bezig zijn! Als redacteur lees je Nederlandse en buitenlandse manuscripten op zoek naar verhalen en auteurs die passen bij jouw uitgeverij. Is een manuscript eenmaal aangekocht, dan volgt het redactieproces, het ontwerpen van een cover en schrijven van aanbiedings- en flapteksten. Lekker afwisselend dus.

4.Wat is jouw favoriete boek aller tijden?
Wuthering Heights van Emily Brontë. Duister, romantisch, poëtisch en de reden dat ik Engelse literatuur ben gaan studeren.

5.Wie is jouw favoriete auteur?
Heb je even? Als ik er één moet noemen: Charles Dickens. Maar stiekem veel meer. Ik ben een brede lezer en onder andere gek op Oscar Wilde, Paul Auster, Margaret Atwood, Michel Faber, Douglas Adams, Sophie Kinsella, Thea Beckman, Godfried Bomans, Lisette Jonkman en Hendrik Groen.

6.Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Warlight van Michael Ondaatje, Eleanor Oliphant is Completely Fine van Gail Honeyman. Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh, Lancelot van Giles Kristian en De Kim-dynastie van Casper van der Veen.

 

Meulenhoff Boekerij geeft boeken uit van een aantal van de volgende auteurs: Rosie Walsh, Linwood Barclay, M.J. Arlidge, Robert Bryndza, Jeffery Archer, Lisa Maxwell, Sarah Jio, Audrey Carlan & Sue Grafton.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)