Het allerlaatste lijstje voor deze maand, kijk je nog even mee?

De tattooverzamelaar – Alison Belsham (13 september)
Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Vraag niet om genade – Martin Österdahl (20 september)
Pashie, een jonge vrouw die in Rusland werkt voor de Zweedse organisatie Vektor, verdwijnt spoorloos uit Sint Petersburg. Op hetzelfde moment is er een cyberaanval op het telefoonnetwerk in Stockholm, waardoor de veiligheid van Zweden in gevaar komt.
Pashies geliefde en collega Max Anger reist af naar Sint-Petersburg om uit te zoeken wat er met haar gebeurd is. Veel tijd heeft hij niet: hij weet dat de kans dat ze vermoord wordt met elke minuut groter wordt. Pashie is namelijk op het spoor gekomen van een gevaarlijk individu, iemand die al heel lang in de schaduw opereert. Max stuit op een verband met zijn eigen verleden, en met dat van zijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als wees opgroeide. Verleden en heden komen samen op een manier die Max niet had durven vermoeden…

Reserveer bij bol.com

 

 

De voorbestemden – Lieven de Letter (11 september)
Céline, een eerstejaarsstudente aan de academie en kankerpatiënte, wordt vermist. Een voorbijganger heeft haar kleren en persoonlijke bezittingen op een strand gevonden, maar van het meisje zelf is geen spoor. Wanneer haar alleenstaande vader, Rob Walgraef, een afscheidsbrief in de bus krijgt, lijkt het een uitgemaakte zaak dat Céline zelfmoord heeft gepleegd en haar lichaam door de onderstroom is meegesleurd. Rob kan het verlies nauwelijks aanvaarden en brengt veel tijd door op Célines studentenkamer om er te rouwen en de echte redenen achter haar wanhoopsdaad te proberen achterhalen.
Wanneer hij een tweede, cryptische afscheidsbrief in handen krijgt die eigenlijk voor een bevriende student bestemd was, begint hij te twijfelen. Zou het kunnen dat zijn dochter haar zelfmoord in scène heeft gezet? Al gauw blijkt hij niet de enige in het studentenhuis te zijn die gelooft dat Céline nog leeft. Zo verneemt Rob tot zijn afgrijzen dat zij verwikkeld is geweest in een schijnbaar zinloze aanslag waarbij verschillende slachtoffers zijn gevallen.

Reserveer bij bol.com

 

Liefde & Geluk – Jenna Evans Welch (25 september)
Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten
overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.
Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Reserveer bij bol.com

 

Hart-Slag – Joanne Carlton (25 september)
Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.
Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.
De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Reserveer bij bol.com

 

Robbe – Ria Maes & Marc de Bel (3 september)
Robbe (16) denkt vaak terug aan de onbezorgde tijd met zijn tweelingzus Lisa, die enkele jaren geleden is gestorven. Met haar verloor Robbe niet alleen zijn zus, maar ook zijn beste vriendin. Vandaag heeft hij het moeilijk. Zowel thuis, waar iedereen op zijn eigen eilandje leeft, als op school, waar hij dagelijks het mikpunt is van pesterijen. Gelukkig spreekt zus Lisa hem nog altijd bemoedigend toe in citaten uit hun lievelingsboek Peter Pan en zijn er Lore en meneer Van Brandt, die geloven in zijn acteertalent. Zij moedigen hem aan om daarmee aan de slag te gaan. Als Robbe de hoofdrol krijgt in een nieuwe jeugdreeks voor televisie, verandert alles. Plotseling is hij populair. Het teruggetrokken jongetje wordt opeens een ster, verdient veel geld en staat om de haverklap in ‘de boekjes’. Robbe geniet met volle teugen van al die aandacht, maar al snel blijkt ook aan deze medaille een keerzijde te zitten…

Reserveer bij bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)