Titel: De verborgen geschiedenis van ons De verborgen geschiedenis van ons 
Auteur: Jessi Kirby
Genre: Young Adult
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Carola Bijlsma
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 184 (ebook)
Recensie: Brenda

Cover
De cover spreekt voor zich, een jonge dame in het water en het onderwerp gaat over Olivia die door een ongeluk bijna verdronken is.
Verder spreekt de cover me niet echt aan en zou ik het boek niet snel oppakken als ik het in een winkel zou zien liggen.

Auteur
Jessi Kirby is de auteur van zes romans voor jonge volwassenen, waaronder The Secret History of Us (De verborgen geschiedenis van ons), Things We Know By Heart (Dingen die we zeker weten) en Moonglass, die was genomineerd voor de ABA New Voices-prijs. Haar romans zijn gepubliceerd in meer dan twintig landen.

Jessi groeide op in Mammoth Lakes in Californië en behaalde een diploma in het Engels van Cal Poly San Luis Obispo. Ze woont momenteel in Centraal Californië met haar man en twee kinderen, waar ze haar tijd doorbrengt met genieten van haar gezin, lesgeven, schrijven, lezen, hardlopen en proberen er elke dag het maximale uit te halen. (bron:www.jessikirby.com)

Achterflap
Iemand liegt tegen haar, maar wie?
Na een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken, komt Olivia bij in het ziekenhuis. Ze kan zich niets van de gebeurtenissen herinneren. Aanvankelijk denkt ze dat het komt doordat ze een week in coma heeft gelegen, maar dan blijkt dat ze meer dan slechts één week ‘kwijt’ is: ze herinnert zich niets meer van de afgelopen vier jaar. Zelfs de jongen die beweert haar vriendje te zijn is een vreemde voor haar… Iedereen blijft haar maar vertellen wie ze is, waar ze van houdt en waar ze een hekel aan heeft, maar zelfs het feit dat ze vegetariër zou zijn, zegt haar niets.

De enige van wie ze niets hoort is Walker, de jongen die haar leven heeft gered. Telkens wanneer ze hem probeert te bedanken, gaat hij haar uit de weg. Olivia raakt er steeds meer van overtuigd dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar waarom?

Mijn mening

‘O, god,’zegt de stem achter de camera. ‘Het heeft geen zin. Ze is dood.
Dat meisje zal nooit meer ademhalen.

Het verhaal begint met een proloog. Iemand filmt dat er een verdronken meisje uit het water wordt gehaald en het stopt op het moment dat deze persoon denkt dat ze niet meer leeft.
Maar Olivia overleeft het ongeval wel en na acht dagen in slaap gehouden te zijn ontwaakt ze in het ziekenhuis. Op het eerste gezicht lijkt alles goed te gaan met Olivia en geneest ze goed totdat haar vriend en haar vriendin langskomen. Ze herkent haar vriend niet en vanaf dat moment schrikt iedereen. Uit onderzoek blijkt ze alles kwijt te zijn van de afgelopen vier jaar. Nu begrijpt ze waarom de anderen er al wat ouder uitzien.
Vanaf dat ze weer thuiskomt moet ze veel opnieuw ontdekken. Ze is wel 18 jaar, maar met haar gevoel en hoofd voelt ze alsof ze nog maar 14 jaar is. De anderen vertellen haar wat ze leuk vond en wat juist niet meer. Maar toch krijgt ze het idee dat haar omgeving niet helemaal eerlijk is naar haar. Ze gaat zelf op onderzoek uit in de hoop erachter te komen wat ze voor haar achterhouden. En wie is toch die Walker die haar gered heeft?

De verborgen geschiedenis van ons is vlot en simpel geschreven. Vanuit de hoofdpersonage wordt het verhaal verteld en de auteur laat het gevoel van Olivia goed naar voren komen.
Echt veel spanning heeft het boek niet en eigenlijk vond ik het verhaal aardig voorspelbaar, maar ik vind dat dit verhaal alles heeft voor een young adult.
Door het lezen van dit boek ga ik in de toekomst zeker wat vaker een young adult lezen.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 4

De verborgen geschiedenis van ons krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)