Titel: ParelParel
Auteur: Lucinda Riley
Serie: De zeven zussen #4
Genre: Roman
Uitgever: Xander uitgevers
Publicatiedatum: augustus 2018
Aantal bladzijdes: 592
Recensie: Bianca

Over de auteur
Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Achterflap
CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.
Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Mijn mening
Met Parel heb ik inmiddels het vierde deel van de zeven zussen in handen, en het is letterlijk een pareltje om te lezen.
Nadat Star haar eigen weg is gegaan voelt CeCe zich eenzaam en in de steek gelaten. Er laat haar geen andere keus dan het voorbeeld van haar zussen te volgen en ook op zoek te gaan naar haar ware afkomst. Via een tussenstop in Thailand reist ze door naar Australië want daar liggen voor haar de antwoorden over haar afkomst.
Zelfs de tussenstop in Thailand laat je als lezer niet ongevoelig, wie is de man waar ze in korte tijd een bijzondere relatie mee opbouwt?

Als ik ooit iets vanuit het nobelste deel van mijn ziel had gedaan waarvan gezegd kon worden dat het eigenlijk voortkwam uit het slechtste deel, dan was dit het.

Met een zwart-wit foto en de naam Kitty Mercer gaat ze op zoek naar antwoorden. Een bijzonder verhaal waarin vooral arm en rijk en cultuurverschillen zorgen voor emotionele keuzes. Lucinda Riley weet weer als geen ander je de liefde zo intens te laten voelen dat er niets tegen bestand is. Je bent getuige van hartverscheurende gebeurtenissen die mensen hun hele leven lang blijven achtervolgen en waardoor ze zich niet durven overgeven aan de liefde die ze hebben gekend en gevoeld. Net als bij al haar vorige zussen die de reis naar hun verleden al hebben gemaakt komt ook CeCe er sterker uit en maakt ook zij een enorme groei door.

Kitty Mercer is in dit verhaal een bijzondere persoonlijkheid, een voorbeeld voor velen, zij heeft aandacht voor de minderen in de maatschappij, maakt geen onderscheid in rijk, arm, zwart of wit, maar ook zij maakt keuzes waar ze de rest van haar leven de gevolgen van moet dragen.

Zo langzaamaan ga ik me ook steeds meer afvragen wie Pa Salt precies is en wat zijn drijfveer was om dit voor al deze mooie bijzondere meiden, met ieder hun eigen verhaal, te doen.

Parel is weer een fantastisch goede roman waar ik ‘s nachts niet van los kon komen. Het verhaal bleef door mijn hoofd spoken, nadenkend over hoe het verhaal in elkaar stak, alsof ik zelf wederom aanwezig was op deze weer zo fantastische reis, droomde ik dan langzaam weg.

Parel krijgt van mij dik verdiend 5 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)