Titel: Niet verder vertellenNiet verder vertellen
Auteur: Roz Nay
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Maya Denneman
Publicatiedatum: augustus 2018
Recensie: Danielle  

Roz Nay groeide op in Engeland en studeerde aan de universiteit van Oxford. Roz heeft gewerkt als een onderwater visteler in Afrika, een snowboard videograaf in Vermont en een middelbare school lerares in zowel het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ze woont nu in British Columbia, Canada, met haar man en twee kinderen. Niet verder vertellen is haar eerste roman.   

Angela wordt al uren vastgehouden in een verhoorkamer op het politiebureau. De vrouw van haar ex wordt vermist. Hoewel ze beweert niets met de zaak te maken te hebben, is commissaris Novak ervan overtuigd dat Angela meer weet. Onder druk van de commissaris vertelt ze haar verhaal. Naarmate Angela’s verleden zich voor hem ontvouwt, onthult ze een verstoorde driehoeksverhouding en een web van leugens en bedrog. Is Angela een wraakzuchtige ex met criminele intenties?  Of een pion in andermans spel?  Wie probeert ze te beschermen, en waarom?   

Angela is opgepakt als verdachte voor de vermissing van de vrouw van haar ex-vriend. Waarom zij als verdachte wordt gezien, wordt gaandeweg haar eigen vertellingen duidelijk.  

De liefde tussen Angela en haar ex-vriend HP ligt dieper dan het op eerste oog lijkt. Tijdens haar opvoeding liggen al vele brokstukken die veroorzaakt zijn door haar ouders aangezien ze voor haar een andere toekomst voor ogen hadden dan wat ze zelf wilde. 

HP wordt gezien als ideale schoonzoon maar doordat Angela verplicht wordt om een studie te gaan volgen ver weg van huis en haard verliest ze het contact met HP. De treurnis in hun relatie heeft nog grotere gevolgen als HP uiteindelijk zijn liefde verklaart aan Saskia. De vrouw die nu vermist wordt.  

Diep in de vezels van ieders brein, waar de echte verhalen worden verteld, zit altijd een duister plan.

Stap voor stap zorgt Roz Nay in haar verhaal ervoor dat je sterk gaat twijfelen of Angela daadwerkelijk meer weet dan wat ze in eerste instantie vertelt. De psychologische spanning loopt op en je blijft medelijden houden met Angela die verscheurd is door liefdesverdriet.   

[Ik denk dat de meeste mensen bij elkaar komen omdat het makkelijker is om met z’n tweeën de strijd tegen de eenzaamheid aan te gaan.]  

Niet verder vertellen is een intrigerend verhaal over een driehoeksverhouding waarbij uiteindelijk alleen maar verliezers overblijven.  

Ik geef Niet verder vertellen 4 sterren. 

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)