Titel: OnyxOnyx
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Erica van Rijsewijk
Publicatiedatum: juli 2018
Aantal bladzijdes: 276 incl. preview van deel 3 Opal (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms en aan haar man en Jack Russel Loki. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: jenniferlarmentrout.com.  

Achterflap/Samenvatting
In Onyx, deel 2 van de Lux-serie valt Katy tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt. Onyx gaat meteen verder waar het vorige deel, Obsidian, ophield (www.zomerenkeuning.nl)   

Mijn mening
Deel 2 van de Lux-serie was weer heel fijn om te lezen. Katy komt er in dit deel achter dat zij speciale krachten heeft, gekregen doordat zij is verbonden met een Lux. Op school komt een nieuwe jongen, Blake, waar Katy wel blij om is. Daardoor is zij niet langer de ‘nieuwe’. Blake heeft trouwens meer dan normale interesse in Katy. In eerste instantie voelt Katy zich wel gevleid, maar dan komt zij erachter waarom Blake bij hen op school is gekomen en vraagt ze zich af of ze hem wel kan vertrouwen.   

In dit deel kom je ook meer te weten over hoe de Luxen leven op Aarde en waarom ze in de gaten worden gehouden door het Ministerie. Volgens het Ministerie is dat gewoon om buitenaards leven op aarde te controleren, maar Katy en Daemon komen erachter dat er meer aan de hand is, veel meer.   

Genoten van Daemon en Katy, wel/niet bij elkaar. Normaal hou ik daar absoluut niet van, maar in dit geval heb ik mij geen één moment geërgerd. Zeker omdat Daemon meer en meer zijn gevoelens laat zien en Katy juist meer voor zichzelf opkomt.   

Ezelsoren maken in boeken deden echte boekenliefhebbers nooit.

Jennifer Armentrout heeft met Onyx een geweldig deel 2 afgeleverd. Je voelt mee met Katy, wat moet ze doen; voor haar gevoel gaan of toch haar verstand? Net als bij het vorige deel vind ik het top dat de schrijfster dit kan oproepen bij een lezer. In het verhaal komen genoeg verrassende wendingen voor om alert te blijven. De Lux-serie is gewoonweg verslavend, ik kijk uit naar deel 3: Opal. 

Vijand of niet, er kleefde bloed aan mijn handen dat ik niet zomaar kon wegwassen: het drong door mijn huid heen en liet een donkere vlek achter. 

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 3,5

4,5 ster voor Onyx.  

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)