Al is mijn zomervakantie al twee maanden voorbij, toch ontkom ik er niet aan om mijn zomerverhaal te vertellen. Als het gaat over wat ik tijdens mijn vakantie gelezen heb dan zijn we snel klaar. Dat is namelijk welgeteld één boek. Ja echt, maar één. Mijn doel was drie in die week, maar mijn ogen keken alleen maar om me heen in plaats van naar mijn boek.
Waar ben ik dan wel niet naartoe geweest zal je nu misschien denken. Hier komt het: het was het noorden van Noorwegen. Een dorpje in Vesteralen, dat is net boven de Lofoten. Wat is het daar toch prachtig en zo ontzettend stil! En wat ook zo bijzonder is…ook heb je een hele week hetzelfde uitzicht, toch lijkt het iedere keer als je kijkt alsof het er weer anders uitziet. We waren op vakantie gegaan samen met mijn ouders, maar zonder mijn dochter van 17. Die zag een vakantie in Noorwegen totaal niet zitten. De mannen zijn de hele week gaan vissen en mijn moeder en ik hebben zeer veel gewandeld door de omgeving. En nu ga ik het weer zeggen: wat is het toch een prachtige omgeving! Een memorabele vakantie.

Zal ik dan nu toch even vertellen wat dat ene boek was wat ik gelezen heb? Dat was De rekruut van Gregg Hurwitz. Het derde deel over Evan Smoak, ook wel Orphan X genoemd. Het is wel een boek van 464 bladzijden, maar daar heb ik dus een hele week over gedaan. Het verhaal over Orphan X heeft me niet verveeld en de recensie ervan staat al op de website.

En dan komt het: ik moet mijn zoon altijd aansporen om te lezen, dat het goed is voor zijn taalontwikkeling en ga zo maar door. Hij houdt nou eenmaal niet zo van lezen. Nu heb ik voor onze vakantie de app vakantiebieb op zijn telefoon gezet en wat boeken gedownload. Deze jongen ging aan het eind van die week naar huis met vier gelezen boeken op de teller. Dat heb ik nog vaak aan moeten horen de afgelopen weken.

Sinds dat ik weer thuis ben van deze vakantie heb ik wel wat boeken gelezen zoals onder andere De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby, Laatste leugen van Mary Kubica en Vermoord naakt van J.D. Robb. Laatstgenoemde is voor mijn verzameling van J.D. Robb in mijn boekenkast.

Het is bijna alweer tijd om te gaan bedenken waar we de volgende vakantie naartoe gaan. Zal dat een zonvakantie worden zodat ik dan wat kan gaan lezen? Nog even goed over nadenken!

Heel veel liefs,

Brenda

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)