Titel: Indigo Indigo
Auteur: Latoya Moirae
Uitgeverij: Letterrijn
Publicatiedatum: 31 Augustus 2018
Aantal bladzijdes: 239
Recensie: Heidi

Cover
Als ik de cover bekijk, is mijn eerste gedachte dat het op een geschiedenis boek lijkt, dit komt door de ruïne, hierdoor lijkt de omslag wat historisch, wat nadat ik het verhaal heb gelezen goed gekozen is, ook de indigo kleur is erg passend.

Auteur
Latoya Kreffer-Meuris komt oorspronkelijk uit Sittard. In 2003, na haar studie, is ze naar het westen verhuisd, waar ze is gaan samenwonen met André. Inmiddels wonen ze in Rijswijk en zijn ze 4 jaar getrouwd.

Latoya is afgestudeerd als vertaler en op dit moment fulltime werkzaam als freelancevertaler vanuit het Engels en Duits. Een heerlijke baan, zo zegt ze, niet in de laatste instantie omdat ook dit samenhangt met schrijven. En schrijven is haar allergrootste passie. Ze begon al te schrijven toen ze op de basisschool zat en op haar zestiende voltooide ze haar eerste “echte” romannetje.
“Door de jaren heen word je natuurlijk wijzer en krijg je meer ervaring in het hele schrijfgebeuren, en door zelf veel te lezen, heb ik mezelf ook steeds verder kunnen ontwikkelen. Het is iets dat me altijd bezighoudt, iets dat bij me hoort. Ik kan niet zonder schrijven,” stelt ze.
Naast vertalen en schrijven heeft ze nog een aantal andere hobby’s. Zo tekent en schildert ze heel graag (met name Japanse Anime en mooie landschappen) en is ze een sportliefhebber: voetbal, tennis, snooker, golf, badminton, honkbal. Ook wandelt ze graag door bossen en zelf is ze ook heel sportief. Natuurlijk is een goed boek in een luie stoel ook altijd een welkome afleiding!

Achterflap
De jarenlange vriendschap tussen de 18-jarige Caro en haar twee beste vrienden, de broers Nick en Noah, verandert van karakter op het moment dat ook de hormonen een rol gaan spelen. Tijdens een vakantie in Portugal gaat dat een steeds grotere rol spelen en dat blijft niet zonder gevolgen.
Caro’s vader Wyn heeft zo zijn eigen problemen die aan de oppervlakte komen wanneer hem steeds vaker vervelende ongelukjes overkomen.
Als Caro de bloedmooie en mysterieuze Pia ontmoet, sluiten de twee vriendschap en wordt ze zich er meer en meer van bewust waar haar hart werkelijk ligt.
Ondertussen raakt ze verstrikt in een afschuwelijke wraakmissie, gericht op iemand die lang geleden een jong meisje gruwelijk heeft mishandeld en voor het leven verminkt.
Indigo is een Young Adult waarin liefde, spanning en wraak de boventoon voeren, waarbij het maar helemaal de vraag is of iedereen de vakantie ongeschonden doorkomt.

Mijn mening
Het verhaal knalt er direct stevig in met een huiveringwekkend proloog, zo een waarvan je denkt, oké, dit belooft nog wat. Wanneer ik verder lees, maak ik kennis met Caro, een achttienjarig onzeker meisje, die zoekend is naar zichzelf. Ze gaat op vakantie met haar twee vrienden de broers Nick en Noah en hun families, maar of dat nu zo vlekkeloos verloopt zoals je van een vakantie mag verwachten kun je je afvragen. Latoya weet me met een fijne, vlotte schrijfstijl echt het verhaal in te slepen. Deze young adult is voor jongeren heel goed te lezen, maar zeker als je wat ouder bent, weet Latoya je aan het boek gekluisterd te houden.

De personages zijn interessant, zo lijkt iedereen te worstelen met eigen problemen en dit maakt het verhaal ook erg boeiend. Het zorgt ervoor dat je je af blijft vragen hoe het afloopt en dus met plezier verder leest. Het plot is goed opgebouwd. Er komen meerdere actuele thema’s in voor en het heeft af en toe een creepy tintje. Aan het eind van het verhaal zet Latoya nog een extra tandje bij en is de spanning om te snijden. Met de verrassende wending die je dan nog voor je kiezen krijgt, kan ik alleen maar concluderen dat ik echt heb genoten van het boek. Over een paar jaar laat ik hem aan m’n dochter lezen.

Ze wilde weglopen, maar een beweging maakte dat ze terugdeinsde. Het was niet meer dan een schim, een donkere schaduw die langs het raam schoof.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef Indigo van Latoya Moirae 4 dikverdiende sterren.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)