Zag je wat leuks op de vorige twee lijstjes? Nee? Misschien hier dan wel 😉

Koen van Santvoord – Bumper de politiepup (2 oktober)
Voor het eerst leidt de politie in Rotterdam zelf een pup op tot politiehond. Bumper krijgt direct Stephan als vaste trainer toegewezen en dat blijkt een gouden match. Wanneer een collega vervolgens een foto online zet van een piepjonge Bumper met een Danoontje op zijn snuit, gebeurt er iets wonderlijks. Bumper gaat viral en wordt op slag beroemd. Sindsdien volgen vele duizenden fans zijn avonturen via social media.
In Bumper, de politiepupvolg je de opleiding van Bumper op de voet. Van stoere trainingen met de ME tot een bijzonder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek geeft een uniek kijkje achter de schermen van de soms harde politiewereld, compleet met nieuw fotomateriaal. Zo leer je Bumper nog beter kennen en leer je samen met Bumper alles wat een echte politiehond moet kunnen.
De politie staat haar royalty’s af aan het door de politie verkozen goede doel: Stichting Hulphond Nederland.

Reserveer bij bol.com

 

Uitzonderlijk – Colleen Hoover (16 oktober)
‘Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.’ Merit, de hoofdpersoon in ‘Uitzonderlijk’ van Colleen Hoover, is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan.

Reserveer bij bol.com

 

 

 

J.D. Robb – Verleiding (10 oktober)
New York, 2035. Een meisje van acht wordt zwaar getraumatiseerd gevonden in een steegje. Ze herinnert zich niets meer en krijgt een nieuwe naam: Eve Dallas. Vijfentwintig jaar later is Eve een zeer getalenteerde detective van de New Yorkse politie, maar haar verleden blijft haar achtervolgen.
Dante had zijn slachtoffer online ontmoet. Al weken stuurden ze elkaar verliefde berichten totdat hij haar in het echt zou zien. Een romantische date, een aantal glazen wijn en een paar uur later was ze dood. De oorzaak: een zeldzame en haast onherleidbare drug met een straatwaarde van een kwart miljoen in haar drankje. Detective Eve Dallas moet deze dodelijke Casanova een halt toeroepen, voordat er meer slachtoffers vallen.

Reserveer bij bol.com

 

Mariette Lindstein – Kinderen van de sekte (2 oktober)
Vijftien jaar zijn verstreken sinds Sofia ontsnapte uit ViaTerra. De notoire sekteleider Franz Oswald is sindsdien niet meer in het openbaar gezien, maar wanneer er een verwoestende storm over de Zweedse westkust raast stapt hij uit de schaduw. Met zijn boodschap over wederopbouw en een nieuwe wereld is hij populairder dan ooit.
Maar achter die openbare façade botviert hij zijn wrede en manipulatieve tirannie op met name de kinderen van de sekte. Ook Oswalds zonen Thor en Vic zijn klaargestoomd om als trouwe soldaten van ViaTerra te dienen. Maar hoe ouder Thor wordt, hoe meer zijn twijfel groeit. Wie is zijn vader eigenlijk? En hoe ver wil hij gaan om zijn macht te behouden?
Sofia runt nu een opvangcentrum voor jonge mensen die willen loskomen van sektes. Maar het pand is door de storm met de grond gelijk gemaakt. Ze heeft zichzelf voorgenomen ver uit Oswalds buurt te blijven. Dat blijkt moeilijker dan ze dacht…

Reserveer bij bol.com

 

Karen Hamilton – De perfecte vriendin (22 oktober)
Als Nate het uitmaakt met Juliette, besluit zij om er alles aan te doen om hem terug te krijgen. Ze wil hem overal volgen. En daarom begint ze een opleiding tot stewardess bij dezelfde vliegmaatschappij als waar Nate piloot is. Zo kan ze hem extra in de gaten houden. Juliette gaat minstens één keer per week naar het appartement van Nate als hij aan het werk is. Ze beschouwt het stuklopen van hun relatie als een tijdelijke hobbel.
Ze infiltreert op alle mogelijke manieren in Nates leven om haar doel te bereiken: opnieuw een relatie met hem krijgen, met hem trouwen en voor altijd gelukkig met hem zijn. Juliette wacht tot het perfecte moment. Dan komt de dag dat Nate is ingedeeld op een vlucht naar Las Vegas. Ze ziet ze haar kans schoon en ruilt met een collega zodat ze op dezelfde vlucht zitten. Nate schrikt als hij haar ziet, maar laat zich toch misleiden…

Reserveer bij bol.com

 

Soraya Vink – Persona (23 oktober)
Na een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen. Na een jaar van de radar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze als laatste kans aan de slag kan op de afdeling Zware Criminaliteit.
Haar eerste zaak is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar?
Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Ze vermoedt namelijk dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en is vastberaden hem te vinden. Daarom moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.
Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kan je de wet naar je eigen hand zetten?

Reserveer bij bol.com

 

Kerry Drewery – Dag 7 (17 oktober)
Martha Honeydew is vrijgelaten uit de angstaanjagende cel 7. Maar echt vrij is ze niet: de corrupte overheid houdt elke beweging van haar nauwlettend in de gaten. En nu is haar enige, vertrouwde vriend Isaac gevangengenomen. Maar haar kansen om hem te redden zijn bijzonder klein nu ze geen stap kan zetten zonder gevolgd te worden. Dan komt de dag van zijn veroordeling dichterbij. Zullen zij en Isaac ooit met elkaar herenigd worden en in een betere wereld leven?

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Jen Minkman – Het land voorbij het hek (8 oktober)
Sarah woont in Dartmoor-Stad. Ze voelt zich verbitterd en wil niets liever dan voorbij het hek reizen dat haar binnenhoudt in de “vredigste stad op aarde’. Ze weet alleen niet hoe. Maar als ze een geheim ontdekt dat president Jacob liever verborgen had gehouden, wordt Sarah gedwongen riskante stappen te ondernemen. Ze leert een jongen kennen die nog erger gevangen zit dan zij… en hij heeft haar hulp dringend nodig.
Het land voorbij het hek is het derde en laatste deel in de Eilandserie. Eerdere boeken in deze reeks zijn Het boek van voorheen en De wereld achter het water.

Reserveer bij bol.com

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)