Titel:Hart van vuur Hart van vuur
Auteur: Miranda Peters
Serie: Gaia #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 300 
Recensie: Danielle

Auteur
Miranda Peters schreef als dromerig meisje van tien al verhalen met titels als De Wondervogel, De Droomwolk en De geheimzinnige Boom. Jaren later besloot ze die droom daadwerkelijk na te jagen toen ze in aanraking kwam met het YA Fantasy-genre. In 2015 begon ze aan de GAIA-trilogie. Deel 1, Hart van Glas, verscheen in  februari 2018.  

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.  

Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.  

Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?  

Na het lezen van Hart van Glas was het duidelijk dat je het vervolg ervan zeker niet mocht missen. Zodra je dan ook in Hart van Vuur begint, is het alsof je de personages niet een moment uit het oog bent verloren. Siem, ja Siem, hij die nu gevangen zit en niemand weet precies waar en door wie hij gevangen wordt gehouden. De wanhoop die Hester voelt is meteen aanwezig, die heb je in principe niet losgelaten na het lezen van deel 1. 
Hester die haar krachten niet kenbaar wil maken bij al haar vrienden maar er niet onderuit lijkt te komen, wil Siem uit handen van de vijand gered worden.
Maar wie zijn hun vijanden eigenlijk?  

Hoe kon ik ooit nog het lieve meisje zijn dat Siem zo goed kende? Hoe kon dat zodra hij wist dat ik botten brak en knieschijven verbrijzelde? Hoe kan hij dan ooit nog van mij houden?  

Miranda had met deel 1 een stevige basis gelegd voor het vervolg. Ze overtreft met Hart van vuur al je verwachtingen. Zeker qua spanning en actie word je meegezogen in een reeks van situaties die op een heerlijke manier beschreven zijn. Dat er af en toe een soort ongeloofwaardig in sluipt, is geen storend punt, daar is het verhaal te sterk voor. Miranda heeft een doel en we zullen tot deel 3 moeten wachten wat dit doel is.    

Hart van Vuur is een sterk vervolg en de epiloog zet de lezer weer even helemaal op de plek terug. Het einde is zeker nog niet in beeld en ik kijk al reikhalzend uit naar deel 3.  

Ik geef Hart van Vuur 4,5 ster.

Danielle 

Leave a Reply

  • (not be published)