Titel: De Greenwood moordenaarDe Greenwood moordenaar
Auteur: Diana van Hal
Genre: Thriller
Serie: Bennet & Rowley #3
Uitgeverij: Verba Montem
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 282
Recensie: Amanda

Auteur
Diana van Hal is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerauteur Diana Ruwaard. In november 2015 debuteerde zij met de thriller De verzamelaar, het eerste deel in de Bennet & Rowley mysteries. Eind 2016 volgde: Bloeden zal je, wederom met DNA-analist Jennifer Rowley en rechercheur moordzaken Spencer Bennet. De Greenwood moordenaar is het derde deel in deze reeks.

Achterflap
Na jaren van terreur neemt DNA-analist Jennifer Rowley het heft in eigen handen en vecht terug tegen de psychopaat die zijn tanden in haar heeft gezet. Waarom moet de Greenwood moordenaar juist haar hebben? Wie waren zijn vorige slachtoffers en wat hadden zij gemeen met Jennifer? Dankzij hulp uit een onverwachte hoek stuit ze op een nieuwe aanwijzing. Maar dan verdwijnt ze…
In de zoektocht naar Jennifer kan het team, onder leiding van rechercheur Spencer Bennet, niemand vertrouwen. De afdeling moordzaken heeft een lek binnen zijn gelederen. Een nieuwe partner compliceert de zaak nog meer. Bennet is de wanhoop nabij en heeft al zijn kracht nodig om er niet zelf aan onderdoor te gaan.
Aanwijzingen lopen uit op niets. De tijd dringt. Ze vrezen terecht voor Jennifers leven. Waar is ze gebleven? En wat heeft haar verleden hiermee te maken? Na een bloedstollend en intensief onderzoek hebben ze een verdachte in hechtenis. Brengt hij ze dichter bij de oplossing voor het te laat is?

Mijn mening

… de vijand van mijn vijand is mijn vriend.

De Greenwood moordenaar is het derde en laatste deel in de serie rondom DNA-analist Jennifer Rowley en rechercheur Spencer Bennet. Na het lezen van de vorige twee delen was ik erg benieuwd naar dit deel. Ontzettend benieuwd of de stalker van Jennifer nu eindelijk eens gepakt wordt maar ook waarom ze gestalkt wordt.

Ook dit derde deel is weer lekker spannend en er gebeurt een heleboel. Zeker zodra Jennifer verdwijnt neemt het verhaal een vlucht. Want waar is ze, wie heeft haar maar vooral waarom Jennifer? En uiteraard: vinden ze haar nog op tijd? Bennet raakt in paniek op het moment dat Jennifer verdwijnt en er is op den duur geen land meer met hem te bezeilen. Gelukkig kunnen zijn collega’s hem weer een beetje op het juiste spoor krijgen.

Fijn om verder te gaan daar waar deel twee geëindigd is. We komen weer iets meer te weten van Jennifer en Spencer en hun onderlinge relatie ontwikkelt zich ook langzaam. Langzaamaan begin je te begrijpen waarom Jennifer het slachtoffer is en wat het met haar lang verborgen verleden te maken heeft. De overige personages krijgen niet veel meer verdieping, het verhaal draait ook echt om Jennifer en Spencer maar dat is ook prima. Ze worden voldoende beschreven om het verhaal vorm te geven. Het verhaal zit prima in elkaar, lekker geschreven, spannend en onverwachte wendingen. Een prima slot van deze spannende serie.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een mooie 4 sterren voor dit afsluitende deel met Jennifer en Spencer in de hoofdrol.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)