Titel: Crazy Cat Lady-BoekCrazy Cat Lady-boek
Ondertitel: 101 weetjes, tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten)
Auteur: Elke van Huffel
Illustraties: Niet Nu Laura
Uitgeverij: Van Halewyck
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 160
Recensie: Vlo

Nou jongens hier komt hij dan, mijn eerste recensie:

Elke van Huffel is redacteur en reporter voor tv en magazines. Niet Nu Laura is de webcomic van Laura Janssens. Laura tekent strips, cartoons en illustraties.  

De cover van het boek is een hele vrolijke tekening van een crazy cat lady en haar kat die gezellig samen zitten te eten. Eigenlijk net als het maffe mens en ik altijd doen.  

Als je dit boek hebt opengeslagen, wil dat maar één ding zeggen: je bent nu lid van de club van ‘crazy cat ladies’, misschien wel de machtigste groepering ter wereld! 

Zo begint het boek, nou ik maak hier toch even een opmerking bij, die groepering zou er helemaal niet zijn zonder ons katten. Toevallig!   

Crazy Cat Lady-boekHet boek is behalve een boek met allerlei kattenweetjes, ook een boek waar je lekker in mag tekenen of schrijven. Er is ook hier en daar plek om een foto van mij of van je eigen kat in te plakken. Zou ik echt doen, dat is hartstikke leuk.  

In een tijd dat wij ons eigen Facebookpagina, Instagram-account of vlog hebben, mag dit boek natuurlijk niet ontbreken. De baasjes vermaken zich suf met allerlei grappige kattenfilmpjes (dat ze nog niet doorhebben dat wij katten datzelfde doen met maffe mensen filmpjes).   

Behalve dat het boek dus volstaat met weetjes en allerlei lijstjes, staan er ook hele leuke tekeningetjes in en paginagrote kattenquotes zoals: Kattenhaters komen in hun volgende leven terug als muis – Faith Resnick. Nou ik weet wel raad hoor met die muizen!  

Crazy Cat Lady-boekOp pagina 66 staat een stukje dat je ons kunstjes kan aanleren (alleen als we dat zelf willen natuurlijk, we laten ons niet dwingen). Toevallig heb ik mezelf allerlei kunstjes aangeleerd en geef ik mijn muis altijd aan het maffe mens als ik zin heb om te spelen, zodat zij de muis weg kan gooien en ik heb dan weer naar haar kan brengen…eigenlijk heb ik haar dus een kunstje geleerd.  

Er staat adressen in van de leukste kattencafés ter wereld, hoe je van een gewone kartonnen doos een kattenhuis kan maken (ik zal die pagina even highlighten voor het maffe mens).  

Wist je dat Freddy Mercury van Queen een crazy cat man was met 6 katten en dat hij zelfs over zijn favoriete kat Delilah een liedje heeft geschreven. Daar kan hier iemand in huis nog een voorbeeld aan nemen.  

Ik moet van het maffe mens zeggen dat het Crazy Cat Lady-Boek een heel leuk doe- en leesboekje is, een echte aanrader dat eigenlijk in de boekenkast van iedere kattengek thuishoort. De stukjes in het boek zijn leuk beschreven en verweven met fragmentjes over Marbles de kat van Elke, de schrijfster. De tekeningen van Laura Janssen zijn cartoonachtig en grappig, hoofdzakelijk in de kleuren zwart, wit en aqua. De quotes staan met witte letters op een zalmroze pagina met kattenpootjes. Het boek is erg leuk vormgegeven.   

Het boek krijgt van mij 4 pootjes ???? en een kopje voor Elke en Laura. 

Vlo

Leave a Reply

  • (not be published)