Voor de zomer hadden we als team het geweldige idee om na onze vakantie
een kort blogje te schrijven over de desbetreffende vakantie en uiteraard over de boeken die gelezen zijn. Helemaal leuk, maar nu moet ik er dus ook maar eens aan gaan beginnen, want anders is het straks herfstvakantie…
Ik had sowieso pas laat vakantie, 3 september was het eindelijk zover, mijn 3 weken vakantie gingen van start! Zalig! Want ik was er echt enorm aan toe. Het begin van mijn vakantie was nog even een beetje heftig en druk omdat ik nog 2 dagen zou meekijken bij een eventueel nieuwe baan. Ondertussen kan ik zeggen dat het inderdaad mijn nieuwe baan gaat worden per 1 november! Die woensdag moesten wij ook gelijk al vliegen, dus het was even een beetje haasten. Maar de woensdag naderde en we gingen op weg naar Schiphol om op het vliegtuig naar Cyprus te stappen! Helaas hadden we wat vertraging doordat het enorm slecht weer was en hebben we 2 uur in het vliegtuig gezeten voordat het mocht opstijgen.

In het vliegtuig uiteraard gelijk verdergegaan in het recensieboek waarin ik nog bezig was, namelijk De laatste zomer van Rebecka Edgren Aldén. De recensie van dit boek staat online, dus jullie kunnen lezen wat ik ervan vond. Eenmaal op Cyprus was het om half elf ’s avonds nog heerlijk weer! We hebben een echte relax vakantie gehad, veel aan het zwembad of strand gelegen en heerlijk en veel gelezen. Elke dag rond de 31 graden, topvakantie! Wat heb ik dan allemaal gelezen tijdens die relax vakantie? Nou, heel wat. Na De laatste zomer ben ik begonnen in Obsidian van Jennifer Armentrout, waarna ik gelijk doorgegaan ben naar het tweede deel van de serie: Onyx. GE-WEL-DIG! Van tevoren nooit gedacht dat ik het leuke boeken zou vinden, maar op aanraden van Miriam ben ik ze toch gaan lezen en ik kan nu niet wachten om in deel drie te beginnen, dat pas is uitgekomen! Daarna was het de tijd voor een jeugdthriller: Vergelding van Tim Bowler. Nou pff, dat was zonde van mijn tijd. Ik vond er weinig aan; saai, rare verhaallijn. Ik heb het boek dan ook diagonaal gelezen, want ik wilde wel het einde weten. Toen was het tijd voor de, op dat moment nog niet verschenen, debuutthriller De tattooverzamelaar van Alison Belsham. De achterflap klonk zo veelbelovend dat ik die toch echt zo snel mogelijk wilde lezen. Wat een super spannend boek! Goeie verhaallijn, leuke, veelzijdige personages en gruwelijke moorden. Ik hou ervan. Ik kijk al uit naar het tweede deel.

In het hotel hadden ze ook een bibliotheek. Hier heb ik een Engelse thriller van Laura Lippman gevonden die nog niet vertaald is naar het Nederlands: Sunburn. Ik heb al meer boeken van Lippman gelezen en de meeste vond ik goed. Het was even wennen om in het Engels te lezen, maar het viel niet tegen. Het was een leuk boek voor tussendoor, maar geen geweldig goeie thriller. Op de dag van de terugreis ben ik begonnen in een volgend recensieboek (en deze ook uitgelezen voordat we thuis waren), De Greenwood moordenaar van Diana van Hal, het derde (en laatste) deel in de Bennet en Rowley serie. Ook hiervan staat de recensie ondertussen al op de website.

Na de vakantie op Cyprus had ik lekker nog een weekje vrij voor ik weer aan de slag moest, dus na alle was van de vakantie gedaan te hebben, heb ik ook thuis nog wat kunnen lezen. Eenmaal thuis ben ik begonnen in de Young Adult Elanus van Ursula Poznanski. Een YA over een 17-jarig genie die zelf een drone heeft gebouwd. Wanneer hij per ongeluk de verkeerde mensen bespioneert, raakt hij flink in de problemen. Een leuke YA, de recensie heeft al op de site gestaan. Daarna heb ik nog een YA gelezen, ditmaal de jeugdthriller Eén waarheid, het debuut van Nadine Swagerman. Een YA die je steeds op het verkeerde been zet en een diepere lading meedraagt. Echt een aanrader, zie mijn recensie op de site.

Hierna was het helaas weer tijd om te gaan werken en dus had ik ook weer minder tijd om boeken te kunnen lezen. Maar ja, het is nu eenmaal niet eeuwig feest! Ik hoop dat jullie ook allemaal een leuke zomervakantie gehad hebben en lekker hebben kunnen lezen.

Tot de volgende keer!

Groetjes,
Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)