Titel: PersonaPersona
Auteur: Soraya Vink
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 344 (ebook)
Recensie: Brenda

Cover
De cover vind ik wel boeiend. Een spiegel die flink gebarsten is en het lijkt dat een vrouw wegloopt. De tekst op de cover is voldoende om nieuwsgierig te worden naar het verhaal.   

Auteur
Soraya Vink (1992) studeerde Spaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en sloot Spanje vanaf dat moment in haar hart. Tegenwoordig werkt ze als thrillerredacteur en recensent bij boekenwebsite Hebban.nl. Eerder maakte ze deel uit van de jury van de Gouden Strop. Persona is haar bloedstollende debuut, gebaseerd op de strijd in de onderwereld en een zwarte bladzijde uit de Spaanse geschiedenis.    

Achterflap/samenvatting
Door een mislukte actie is rechercheur Elvira Selas gedwongen haar carrière als undercoveragente te beëindigen en tijdelijk van de radar te verdwijnen. Na een jaar in de Spaanse zon keert ze terug naar de Nederlandse politie, waar ze een laatste kans krijgt op de afdeling Zware Criminaliteit.   

De zaak waarmee ze start is een raadselachtige dubbelmoord. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen zonder tong, het tweede mist een pink. Op beide plaatsen delict wordt een rouwkaart met een Latijnse tekst gevonden. Is Nederland in de greep van een seriemoordenaar? 
Wat het politiekorps niet weet, is dat Elvira’s undercovertijd bij een berucht drugskartel nog niet voorbij is. Omdat ze vermoedt dat haar verdwenen broer nog steeds banden met deze bende onderhoudt en ze vastbesloten is hem te vinden, moet ze terug. Terug naar een verleden waar ze het liefst ver vandaan was gebleven.   

Waar ligt haar loyaliteit? Bij haar familie of bij de wet? En in hoeverre kun je de wet naar je eigen hand zetten?
 

Mijn mening
Soraya Vink is bij mij alleen maar bekend als recensent van Hebban en nu komt ze met een eigen boek. Achterflap klinkt zeer veelbelovend en maakt me zeker nieuwsgierig. We starten met een proloog en die vind ik zeer duidelijk en boeiend. Dat belooft wat.   

Na al die tijd weet ik wie jij echt bent. Toch de vuile rat voor wie ze me waarschuwden.

Elvira komt na een jaar weer terug naar Nederland. Ze moest zich een jaartje rustig houden vanwege haar werk in de onderwereld wat niet goed was afgelopen. Bij terugkomst start ze als teamleider bij afdeling Zware Criminaliteit. Bij dit vroeg ik me meteen af of dit wel mogelijk is. Ze heeft net een jaar soort van ondergedoken gezeten en nu op de voorgrond bij een onderzoek. Mijn idee is dan dat de kans dat de mensen in de onderwereld je ineens ontdekken toch aanzienlijk groot is.   

In het begin had ik het gevoel dat er te veel verhaallijnen waren. Ik vond het wat rommelig overkomen en kon hierdoor mijn gedachten er niet altijd bij houden. De dader kwam al snel in beeld in de schuin geschreven teksten. Dit vond ik wel een aanvulling. Wetende wat de dader met het slachtoffer deed en ook goed beschreven. Helaas kon ik me bij de overige hoofdpersonen me niet inleven. Er werden wel situaties en gevoelens beschreven, maar ik voelde ze niet tijdens het lezen.  

Vanaf halverwege kwamen de verhaallijnen goed bij elkaar en begon ik ook wat spanning te voelen. Naar het einde toe werd het verhaal steeds beter en op het laatst vond ik het eigenlijk best jammer dat het boek uit was.   

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Persona krijgt van mij 3 sterren 

Brenda 

 

Leave a Reply

  • (not be published)