Titel: Laatste leugenLaatste leugen
Auteur: Mary Kubica
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Karin Pijl
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Brenda

Cover
Een donkere cover. Het enige wat je ziet is een vrouw die richting het licht loopt/rent vanuit een stal. Ik vind het een interessante cover. Het heeft iets wat me wel trekt.

Auteur
Mary Kubica is een Amerikaans bestsellerfenomeen. Ze werd genomineerd voor diverse prijzen. Haar debuut Bevroren werd vergeleken met Gone Girl en Het meisje in de trein, en werd meteen een groot succes.

Achterflap

Het is de slechte man, papa. De slechte man zit achter ons aan!

Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing.
Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies, maar Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt er steeds meer van overtuigd dat Nicks dood niet zomaar een ongeluk was, en laat zich door niets en niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen. Maar soms kun je maar beter niet alles willen weten…

Mijn mening
Van Mary Kubica zijn al meerdere boeken uitgegeven, maar voor mij is ze een totaal onbekende. De tekst op de achterflap wekt absoluut mijn interesse om het boek te gaan lezen.

Het verhaal begint met een hoofdstuk waarin Nick verongelukt en dat Clara een man aan de deur krijgt die het komt vertellen. Een drama wat je zelf nooit hoopt mee te maken. Plots is Clara een weduwe met een dochter van 4 en een zoon van 4 dagen oud. Haar wereld stort volledig in. Ze probeert op de automatische piloot verder te gaan met hun leven. Totdat het moment komt dat haar dochter Maisie, die bij het ongeluk aanwezig was, nachtmerries krijgt en het iedere keer over een slechte man heeft die achter hen aan zit. Clara gaat twijfelen of het echt wel een ongeluk was en gaat op onderzoek uit. Hierdoor komt ze achter geheimen van haar echtgenoot.

Naast deze zoektocht en het verdriet van verlies maakt Clara zich ook zorgen om haar ouders. Haar moeder is dementerend en heeft zorg van een lieve hulp om zo ook haar vader wat te ontlasten. Haar gevoel van onmacht laat ze op zulke momenten mooi naar voren komen.
Het verhaal wisselt tussen Clara over wat er zich nu afspeelt en Nick over de periode voor het ongeluk. Je leest de geheimen die Nick naar Clara toe heeft in zijn teksten en bij Clara lees je dat ze achter zijn geheimen komt in de zoektocht naar het ongeluk. Boven de hoofdstukken staat de naam vanuit welke persoon we het lezen. Zeer duidelijk en totaal niet verwarrend.

Ontzettend spannend vind ik Laatste leugen niet. Er zit wat persoonlijke spanning in vanwege de zoektocht, maar verder niet de spanning die ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel komt te zitten. Tijdens het lezen had ik wel het gevoel dat ik iedere keer op het verkeerde been werd gezet. Dan dacht ik iets te weten, maar dan werd het later weer volledig anders.
Het verhaal is redelijk simpel geschreven en je gaat soepel door het boek heen. Het boek was zo weer uit.

Mary Kubica heeft een goed verhaal weten neer te zetten. Ik ben wel benieuwd geworden naar haar andere boeken.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Laatste leugen krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)