Titel: Het perfecte meisjeHet perfecte meisje
Auteur: Anja Feliers
Genre: Thriller
Uitgeverij: Lannoo
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 322
Recensie: Amanda  

Cover
Ook nu weer een hele mooie rustige, maar toch ook duistere cover. Dezelfde kleurtinten als de voorgaande boeken, wat voor rust en herkenning zorgt.   

Auteur
Anja Feliers debuteerde in 2010 met haar thriller Verleid me waarmee zij in 2011 de derde plaats behaalde bij de Crimezone Thriller Awards. In 2011 verscheen haar eerste thriller met psychologe Kathleen Verlinden in de hoofdrol, Hou van mij! Hierna verschenen er tot op heden nog zeven delen met Kathleen in de hoofdrol. Het perfecte meisje is het achtste deel in de populaire serie.  

Achterflap
Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan.  

Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?  

Mijn mening  

Karma is a bitch. 

Feliers liet ons na Femme fatale achter met een enorm vraagteken: hoe nu verder? Door de enorme cliffhanger was het wachten op het vervolg dan ook een waar drama. We krijgen in Het perfecte meisje gelukkig snel inzicht in de dramatische ervaring waarmee ze ons achterliet.   

Kathleen is herstellende van het drama wat haar is overkomen en komt daardoor minder naar voren in dit deel. Daartegenover staat dat er een grotere rol is weggelegd voor Julie, de dochter van Kathleen. Leuk om haar beter te leren kennen, haar dromen, haar angsten en haar drang om anderen te helpen. Net als haar moeder. Hiermee werkt ze zichzelf wel in een lastig parket. Een leuke wending in de serie, een aangename kennismaking met Julie, een spannend probleem.   

Het is als een dominospel. Het ene blokje duwt het andere om en niemand heeft de kracht of het inzicht om de vallende blokjes tegen te houden.

De verhaallijn zit goed in elkaar, Feliers weet de gevoelens in het verhaal goed voelbaar te maken. De angst, het verdriet, de onzekerheid van Julie komen binnen. De plot is goed uitgewerkt, niet overal even spannend maar stuurt je toch regelmatig de verkeerde kant op. De uiteindelijke ontknoping bleek toch nog verrassender te zijn dan gedacht.   

Feliers heeft een lekkere vlotte en eenvoudige schrijfstijl, het zorgt ervoor dat je door wilt lezen. De korte hoofdstukken en wisselingen van personages zijn in goed evenwicht en maken dat je steeds weer nieuwsgierig bent naar het vervolg. Vooral de korte stukjes vanuit de dader waren een leuke onderbreking.  

Het perfecte meisje is een prima vervolg op de enorme cliffhanger van deel 7 en maakt nieuwsgierig naar deel 9. Want hoe gaat het nu verder met Kathleen? Een lekker vlot en redelijk spannend boek met vertrouwde personages.  

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5  

Hiermee kom ik naar boven afgerond op 4 sterren voor Het perfecte meisje. 

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)