Je zou denken dat er in december gezien de feestdagen veel zou verschijnen, maar niets is minder waar. Het valt wat dat betreft een beetje tegen (niet dat er niets moois verschijnt, integendeel!). Aan de andere kant zou ik Sinterklaas of de Kerstman (of allebei) om boekenbonnen vragen, want in januari 2019 komt er zoveel moois aan…!

Ik zal straffen – Steinar Bragi (13 december)
Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest en Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met de pijnlijke wroeging dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond speelde in dat zorgelijke tienerbrein. Nu is het te laat.
In de wanhopige zoektocht ontdekt Kata een mysterieuze briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, Vala’s reputatie op school als “jezusmeisje’ en haar mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg.
Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala’s dood aan het licht komt, begint haar meedogenloze avontuur met een allesomvattend eindstation: gerechtigheid.
Kruip in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede, voor wie de tijd van vergeven en vergeten voorbij is en verlangen naar wraak overheerst.

Bekijk op bol.com

 

Darknet – Matthew Mather (14 december)
Jake O’Connell heeft zijn criminele verleden achter zich gelaten. Maar als zijn jeugdvriend Sean Womack wordt vermoord, komt er een einde aan zijn nieuwe leven als succesvolle effectenmakelaar in New York. Aan de andere kant van de wereld, in Hongkong,
ontdekt wetenschapper Jin Huang een lijst met rijke doden en een enorme samenzwering in de bankwereld.
Het vreemde is dat de doden op deze lijst niet allemaal dood lijken te blijven. Jin stort zich op de zaak, maar ontdekt tot haar afgrijzen dat ze zelfop de lijst staat.Jake O’Connell en Jin Huang slaan op de vlucht en komen er op de verschillende continenten achter dat een duister geheim zich als een kanker uitzaait over de wereld.
Waarom werd Sean vermoord? Wat had hij te maken met de lijst van rijke doden? Wievan hen komt weer tot leven? Jake en Jin gaan op
zoek naar de antwoorden. Maar dan wordt de familie van Jake bedreigd en dat verandert de zaak.

Bekijk op bol.com

 

Stad onder vuur – Ria Maes & Aron Wade (31 december)
Antwerpen bereidt zich voor op een spannende verkiezingsstrijd wanneer de stad wordt opgeschrikt door een reeks bloederige aanslagen. Meteen wordt er gedacht aan terrorisme. Binnen het politieke milieu rijzen twijfels. Is het wel verstandig om in deze crisissituatie de verkiezingen te laten doorgaan? Kan de veiligheid van burgers en politici op de verkiezingsdag gegarandeerd worden? Moeten de kopstukken van de diverse partijen niet beter samenwerken in plaats van met gekruiste degens tegenover elkaar te staan?
Tom Beckx raakt op verschillende fronten bij de zaak betrokken. Als wetsdokter, maar ook als politicus nu hij zich op vraag van een oude schoolmakker verkiesbaar heeft gesteld. Terwijl Tom wordt opgevoerd als coming man binnen de partij, stort de pers zich op zijn privéleven. Deze grote zichtbaarheid maakt van hem een doelwit.
Rechercheur Raoul start ondertussen zijn eigen onderzoek. Volgens hem moeten de daders gezocht worden in het drugsmilieu. Hij gaat op zoek naar informanten binnen de Antwerpse haven en stort zich daarmee in een wel heel gevaarlijke onderneming die hem zijn job, maar zelfs zijn leven zou kunnen kosten.

Bekijk op bol.com

 

Klem – Rudie van Rensburg (13 december)
De Zuid-Afrikaanse thrillers van Rudie van Rensburg zijn vergelijkbaar met het werk van Deon Meyer. In 2013 begon hij aan een reeks thrillers met in de hoofdrol inspecteur Kassie Kasselman. Hij trapt af met Klem. Met zijn reeks bewijst hij een meester te zijn van de Zuid-Afrikaanse crime.
In Klem komt de Zuid-Afrikaanse politie op het spoor van een internationaal wapensyndicaat. Het wordt tijd om een geheim wapen in te zetten. Politiemol Carl Bester dompelt zich onder in de wereld van Nigeriaanse rebellengroepen, de Taliban en keiharde zakenmannen. De sporen leiden kriskras door het continent. Maar wie een kuil graaft voor een ander kan maar beter uitkijken. Misschien dat de tussenkomst van de morsige inspecteur Kassie Kasselman de zaak nog kan redden…

Bekijk op bol.com

 

De baas – Vi Keeland (4 december)
Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met “een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.
Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.
Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Bekijk op bol.com

 

Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers (6 december)
Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht? Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is? ‘Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Bekijk op bol.com

 

Laat me niet alleen – Sarah Armstrong (6 december)
Als Anna nieuwe buren krijgt en de blauwe plekken van hun jonge dochtertje ziet, belt ze de politie en kinderbescherming. Maar niemand luistert. Dus als de 5-jarige Charlie aanbelt en om hulp vraagt, weet Anna dat het op háár aankomt.
Wat zou jij doen? Zou jij het kind in je auto zetten en wegrijden? Zou je het kind verborgen houden en naar de andere kant van het land rijden? Zou je liegen tegen de politie? Tegen haar moeder? Hoe ver zou jij gaan om het kind van een ander te redden?

Bekijk op bol.com

 

Aartsrivaal – Marissa Meyer (19 december)
Samen zouden ze de wereld kunnen redden. Maar ze zijn elkaars grootste nachtmerrie.
Het dubbelleven van Nova wordt steeds ingewikkelder. Als Insomnia hoort ze bij de Rebellen, de geliefde groep superhelden die heerst over Gatlon City. Maar als Nachtmerrie hoort ze bij de Anarchisten, de groep superschurken die vastbesloten is de Rebellen te vernietigen. Als Nova begint ze steeds meer te voelen voor Adrian, ondanks dat hij de zoon is van haar gezworen vijanden.
De lijn tussen goed en kwaad wordt dankzij toenemende criminaliteit, geheime wapens en conflicterende missies steeds onduidelijker. Nova en Adrian weten maar één ding zeker: dat te veel macht het einde kan betekenen voor hun stad en de wereld zoals ze die kennen.

Bekijk op bol.com

 

Showstealer – Hayley Barker (11 december)
Showstealer van Hayley Barker is deel 2 in een spannend YA-tweeluik voor fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 15 jaar en ouder.
Hoshiko en Ben zijn op de vlucht sinds ze het Circus van Silvio Sabatini tot de grond toe hebben afgebrand tijdens de explosieve finale van Showstopper. De moeder van Ben is echter vastbesloten hen op te sporen en wraak te nemen.
Ben wordt in het nauw gedreven en er zit voor hem niets anders op dan zich op te offeren om zo Hoshiko te redden. Opeens is hij zelf de sterattractie in de dodelijkste show aller tijden.

Bekijk op bol.com

 

Moordgeheim – Natasza Tardio (20 december)
In Moordgeheim duikt de 17­jarige Cloe voor een schoolopdracht in het verleden van het Drieluik College, waar zes jaar eerder een schietpartij plaatsvond (het verhaal van Moordvrienden). Vanaf dag één ondervindt ze echter tegenwerking van haar omgeving, haar vrienden en de betrokkenen bij de gruwelijke daden. Vast besloten haar opdracht tot een goed einde te brengen zet Cloe door, maar meer en meer slaan de twijfel en de angst toe. Hebben de getuigen van die vreselijke schietpartij wel allemaal de waarheid verteld en wie is de persoon die Cloe probeert tegen te werken?

Bekijk op bol.com

 

Een lied dat alleen ik kan horen – Barry Jonsberg (18 december)
Een dertienjarige jongen die smoorverliefd is op het nieuwe meisje uit de klas, maar haar niet eens durft aan te spreken. Logisch, want Rob heeft last van paniekaanvallen die gepaard gaan met overgeven en volstrekt niet meer kunnen functioneren. Dus aanbidt hij haar van een afstand. Maar dan begint Rob anonieme tekstberichtjes te ontvangen – tekstberichtjes die hem uitdagen dingen te doen, die hij denkt niet te durven.
Goedenavond, Rob. Dit is je eerste uitdaging. Deze uitdagingen zijn niet bedoeld om Destry Camberwick te imponeren, maar puur om Rob Fitzgerald indruk te laten maken op Rob Fitzgerald. Houd dat altijd in gedachten.
Uitdaging 1. Schrijf je in voor de Milltown Talentenjacht. Je hebt ruim twee weken om je act te perfectioneren en strategieën te bedenken om paniekaanvallen te overwinnen. Ik zou je veel succes wensen, maar het hele idee van deze uitdaging is dat je dat niet nodig hebt.

Bekijk op bol.com

 

Leave a Reply

  • (not be published)