Titel: ObsessieObsessie
Auteur: J.L Butler
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Tasio Ferrand
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 448
Recensie: Bianca

Over de auteur:
J.L. Butler is advocate en journaliste. Ze woont met haar man en zoon in Londen.
Obsessie verschijnt in elf talen en heeft in Engeland meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Achterflap:
Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad dat ze écht bij het elitaire advocatenwereldje hoorde. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy, ook al zo’n vreemde eend in de bijt. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief. Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Mijn mening:
Obsessie is het verhaal van Francine Day. Zij is zowat de enige hoofdpersoon, het hele verhaal draait om haar. Als echtscheidingsadvocate krijgt ze de zaak van de zeer rijke Martin Joy toegewezen. Gezien haar wens om hogerop te komen gooit ze zich vol op deze zaak. Helaas loopt deze vrij snel uit de hand als Francine en Martin besluiten een verhouding te beginnen, dit is natuurlijk not done maar toch lukt het Francine om de schijn op te houden.

Wanneer tijdens de rechtszaak blijkt dat de bijna ex-vrouw van Martin, Donna, van de aardbodem is verdwenen, verandert het beroep van Francine meer in detective. Dat ze zelf op zoek gaat naar Donna vind ik op zich prima maar dat ze dan ook ondertussen in functie blijft, vind ik wel wat ongeloofwaardig. Het leven van een advocaat of rechter wordt mijns inziens streng gecontroleerd en in dit geval wordt er wel heel veel getolereerd.
Als je daar dan het psychisch functioneren van Francine erbij optelt, vind ik het verhaal niet optimaal uit de verf komen.

Obsessie is een verhaal waarin de seksuele uitingen en scenes niet geschuwd worden, iets wat ik normaal gesproken graag lees en wat ik vaak een meerwaarde vind hebben. In Obsessie brengen deze scenes niet het gevoel teweeg wat ik normaal gesproken ervaar, ze gaan meer de vulgaire kant op en het ontbreekt ze aan intimiteit.

De titel Obsessie geeft zeer goed weer wat voor persoon Francine is. Om hier over te kunnen oordelen zal je het boek echt moeten lezen, anders zou ik spoilers weggeven.
De schrijfstijl van Butler is to the point, alles wordt duidelijk benoemd maar voor mij ontbrak het inlevingsgevoel. Helaas is het Butler met Obsessie niet gelukt om mij als fan voor zich te winnen.
De plot was wat eentonig uitgewerkt, er zijn weinig zijsprongen en het verhaal heeft een ontknoping die niet geheel verrassend was. Jammer, ik had echt meer van dit boek verwacht.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Spanning: 2
Psychologie: 2
Plot: 2

Helaas krijgt Obsessie van mij maar 2 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)