Titel: Geloof mijGeloof mij
Auteur: J.P. Delaney
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Caecile de Hoog
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Heidi

Cover
De cover van Geloof mij is zwart rood geblokt, door de blokjes heen zien we stukjes van een vrouwelijk figuur. De titel staat in witte letters op de kaft gedrukt, dat steekt mooi af bij de zwarte en rode kleuren. Ook staat aangegeven dat dit een boek is van de auteur van Het vorige meisje, een boek dat ik nog niet gelezen heb.

Auteur
J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. Het vorige meisje is zijn eerste thriller.

Achterflap
Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niets te vrezen.

Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Ze denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat Claire twijfelen. Want wie bespeelt wie?

Mijn mening
In Geloof mij maken we kennis met Claire, een jonge vrouw die haar toekomst zag in acteren, maar door omstandigheden thuis zit. Ze krijgt de kans om lokaas te spelen; getrouwde mannen verleiden en te betrappen op overspel. Maar als er een vrouw van een van de mannen vermoord wordt, en de man de hoofdverdachte is, wordt Claire gevraagd hem een bekentenis te ontfutselen.

Het verhaal leest prettig weg en sleept je direct het verhaal in. De onderhuidse spanning blijft door het verhaal heen sluimeren en als ik ongeveer halverwege het boek ben, komt me daar een plottwist om de hoek kijken, die ik werkelijk niet aan zag komen, superknap! Daarna kan het gissen beginnen en begin je aan iedereen te twijfelen, en gaan je gedachten als een pingpongbal heen en weer: wie is er eerlijk en wie niet?  En als je denkt dat je alles hebt gehad wordt er nog even een konijn uit de hoge hoed getoverd.

Als hij de moordenaar is, zal hij op haar kwetsbaarheid afkomen als een haai op de geur van bloed.

Dit is echt een thriller waarbij niets is wat het lijkt. Het verhaal is psychologisch van hoogstaand niveau en daar houd ik wel van. Ik heb genoten van dit boek, en het vorige boek van J.P. Delaney gaat zeker op mijn nog te lezen lijstje.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 5

Ik geef Geloof mij van J.P Delaney 4 dikke sterren.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)