Titel: Opal Opal
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Erica van Rijsewijk
Publicatiedatum: september 2018
Aantal bladzijdes: 341 (incl. preview van deel 4 Origin) (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms en aan haar man en Jack Russel Loki. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: jenniferlarmentrout.com.

Achterflap
Opal is het derde deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Zelfs nu Katy en Daemon eindelijk helemaal voor hun liefde gaan, kunnen ze niet vrijuit gaan daten. Er komen allerlei andere obstakels op hun pad. Vrienden blijken ineens vijanden, en hoewel ze ook hulp krijgen uit onverwachte hoek, zijn ze hun leven verre van zeker. Maar ze houden stand. Ze moeten wel. Met ‘Opal’ zit je midden in het verhaal van Jennifer L. Armentrouts verslavende Lux-serie, de hotste fantasyserie van het moment (www.zomerenkeuning.nl).

Mijn mening.
Deel 3 inmiddels van deze verslavende serie was weer top. Opal gaat verder waar Onyx is gestopt, waardoor je deze serie niet los van elkaar kan lezen.
Katy is inmiddels overtuigd dat Daemon haar echt leuk vindt. Lang van elkaars geluk kunnen ze echter niet genieten. Dawson, Daemons broer, is terug en wil koste wat kost zijn vriendin Beth, die gevangen is genomen door het Ministerie,  terugvinden. Kunnen Katy en Daemon hem helpen of is dit alles te groot voor hen?

Het ministerie die de Luxen in de gaten houdt, de Arum (vijanden van de Luxen), het niet mogen zeggen dat ze alien zijn. Het valt vooral Katy niet mee om dat allemaal geheim te moeten houden en dat vooral voor haar moeder.

Ha Mam, onze buren zijn aliens. Een van hen heeft mij per ongeluk gemuteerd en Will, je vriend, is knettergek. Nog vragen?

Onverwachte vijanden keren terug en blijken vrienden of toch niet? Gaat het ze lukken om Beth te vinden? Gaan ze het redden en vooral: komen ze er levend uit?

Het verhaal in Opal wordt verteld vanuit Katy en zit weer goed in elkaar. Het verhaal en de wendingen die het neemt, het leest heerlijk vlot weg en als je bijna bij het einde bent, wil je eigenlijk het boek wegleggen zodat het niet stopt. Aangezien het te spannend is, doe je dat niet, je leest door en komt er een onverwacht einde aan Opal.

Katy en Daemon ontwikkelen zich in dit verhaal naar jong volwassenen, ze groeien echt per deel. Je weet dat het fantasy is, maar Jennifer schrijft zo geloofwaardig dat je er bijna in gaat geloven..bijna.

Dawson was echt een suïcidaal Duracell-konijn. Opeens kwam het keihard bij me binnen. Al deze gekte – dat was mijn leven.

Alles zit in Opal: spanning, fantasy, humor en romantiek. Als je hiervan houdt, dan mag deze serie niet in je boekenkast of in je e-reader ontbreken!

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

Eindscore: 4,5 ster

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)