Omslag: Moker Ontwerp

Op 7 februari verschijnt bij uitgeverij Cargo, De stille patiënt van Alex Michaelides.

Het verhaal
Iedereen dacht dat Alicia Berenson een gelukkig huwelijk had; dan schiet ze haar man vijf keer in zijn hoofd. Na deze gruwelijke daad zwijgt ze, en weigert een verklaring te geven. Alicia’s stilte spreekt tot de verbeelding van het publiek en maakt haar tot een mysterieuze beroemdheid.
Psychotherapeut Theo Faber is ervan overtuigd dat hij haar weer kan laten praten en zo te ontrafelen wat er zich die bewuste nacht heeft afgespeeld. Hij doet er alles aan om een baan te krijgen bij de instelling waar Alicia zit opgesloten, en lijkt geobsedeerd om met haar in gesprek te gaan. Maar hij kan niet voorzien wat hij daarmee in gang zet…

‘Zij is de enige die weet wat er gebeurd is.
Ik ben de enige die haar kan laten praten.’

auteursfoto: Andrew Hayes-Watkins

Over de auteur
Alex Michaelides (Cyprus, 1977) studeerde Engelse literatuur aan Cambridge en scenarioschrijven aan de American Film Institute in LA. Hij schreef scenario’s voor The Devil You Know en The Brits Are Coming, met Uma Thurman en Stephen Fry. Michaelides studeerde drie jaar psychotherapie en werkte in een gesloten inrichting voor jongeren. De stille patiënt is zijn debuut. (www.uitgeverijcargo.nl)

 

Leave a Reply

  • (not be published)