Titel: Bestemd voor mijBestemd voor mij
Auteur: Chantal van Gastel
Genre: Roman
Uitgever: The House of Books
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Bianca

Auteur
Chantal van Gastel (1980) is de bestsellerauteur van o.a. Zwaar verliefd!, Zwaar beproefd!, en Zwaar verguld!. In 2009 werd Van Gastel door de bezoekers van Chicklit.nl verkozen tot beste Nederlandse chicklit-auteur. Haar boeken werden meerdere keren verkozen tot Boek van het Jaar op Chicklit.nl. In 2012 werd de schrijfster genomineerd voor de VIVA400 en won zij de award in de categorie Creatieven. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Inmiddels is het boek Zwaar verliefd! verfilmd en trekt vele bezoekers in de Nederlandse bioscopen.

Achterflap
De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Mijn mening
Bestemd voor mij is een feelgood-verhaal dat perfect aansluit bij de tijd van het jaar.
Vlak voor de feestdagen gaan de vier vriendinnen Jessica, Debbie, Hannah en Mickey naar het vakantiehuisje dat al sinds jaar en dag in het bezit is van de familie van Jessica en Mickey, want buiten vriendinnen zijn ze ook nichtjes.
Bij aankomst wacht hun een hilarische scene, eentje waar ik hartelijk om heb moeten lachen en ook een van heel veel herkenning. Echt zo gênant. Iedereen kan zich uit zijn jeugd vast wel een scene bedenken die op deze lijkt. Het weekendje verloopt dus niet geheel volgens plan en iedereen moet zich aanpassen aan de omstandigheden.

Voor Jessica is het huisje vooral een herinnering aan haar jeugdliefde. Een liefde die veel hartzeer heeft veroorzaakt en ook een liefde die niet goed afgesloten is.
Tal van gebeurtenissen volgen elkaar op en als lezer weet je niet welke kant het op zal gaan.
De liefde wordt ruimschoots gevierd maar welk ‘eind goed, al goed’ het gaat opleveren, blijft tot het eind in het ongewisse.

Wanneer de keuzes zo tegen het eind duidelijk worden, ontpopt zich nog een ontroerend onderwerp waar je toch wel een brok van in je keel krijgt. Zoveel liefde die er beleefd en gevoeld wordt naar iets wat nog komen gaat is echt een bijzonder gevoel, lijkt me.
Chantal van Gastel schrijft haar verhalen zeer realistisch. De gebeurtenissen zijn zo herkenbaar en vooral de kleine details van het dagelijks leven en gevoelens van onzekerheid die we toch allemaal kennen worden altijd tot in detail beschreven. Dit levert allerlei verschillende gevoelens op. Geen enkele emotie wordt gespaard. Verdriet, liefde, blijheid, boosheid – alles komt ruimschoots aan bod. Verder toveren de boeken van Chantal een lach op je gezicht. Als je nog niet blij was, dan word je het na het lezen van dit verhaal zeker wel.

Bestemd voor mij is een titel die je op meerdere manieren uit kunt leggen en zeer goed past bij het verhaal. Ik tip dit boek zeker om in de maand december op te pakken, dan worden de belevingen mijns inziens net iets meer versterkt.

Bestemd voor mij krijgt van mij dik verdiend 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)