Titel: Een puppy voor kerstEen puppy voor kerst
Auteur: Simone Luijten
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 88 (epub)
Recensie: Leontine

Cover
Op de cover staat een blonde golden retriever pup met een grote rode strik. Heerlijk cliché, maar het werkt wel.

Auteur
Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de HvA. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Momenteel woont ze samen met haar vriend Marc en hun hond Benji in Ermelo. Een puppy voor kerst is haar eerste gepubliceerde verhaal.

Achterflap
In het hartverwarmende Een puppy voor kerst van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

Mijn mening
Een puppy voor kerst is een fijne feelgood met een vleugje kerst. Het verhaal is redelijk cliché, maar ik heb het hele verhaal met een glimlach gelezen. Monique komt erachter dat haar man vreemdgaat en besluit met haar kinderen boven de winkel van haar zus Mirjam te gaan wonen. Het huis is echter nog kaal en kil. Toch weet Monique er met haar kinderen een avontuur van te maken. En ze weet het zeker, daar heeft ze geen man voor nodig. Tot ze een klusjesman nodig heeft.

Het verhaal heeft geen hoofdstukken, maar door middel van 3 sterretjes is er toch een scheiding gemaakt tussen de stukken tekst. Simone Luijten heeft met dit boekje echt een leuk verhaal neergezet, het verhaal is vlot en zodra je begint, lees je het in één teug uit. Eigenlijk vond ik het jammer dat het maar een kortverhaal was.

Het verhaal is niet lang genoeg om de personages echt te zien ontwikkelen, zeker omdat er een tijdschema van ongeveer 3 weken is. Luijten heeft echter van een koud en verdrietig gegeven, nl. het vreemdgaan van haar man, iets heel moois en warms gemaakt. Je voelde de liefde voor de kinderen. Je wilt toch het allerbeste voor je kinderen.

Dit korte verhaal is een goed debuut van Simone Luijten. Ik ben dan ook heel benieuwd wat zij nog meer kan in een langer verhaal. Ik geef Een puppy voor kerst 4 fonkelende (kerst)sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)