Jeetje, een top 10 uit 2018 samenstellen als je ruim over de 100 boeken hebt gelezen is nog best een hele klus.

Ik lees vooral romans, thrillers, feelgood en op zijn tijd ook Young Adult boeken, dus het zal dan ook een mengelmoes van boeken zijn. Het gaat vooral om de boeken die ik 4/5 sterren heb gegeven en die er uit springen qua gevoel.

Het boek moet me geraakt hebben en ik merk dat ik een boek vooral goed vind als de personages indruk op me maken. Een thriller beoordeel ik zeker niet uitsluitend op spanning, dat is voor mij zelfs maar bijzaak. Ik ben geen fan van pure actie, er moet vooral diepgang in een verhaal zitten.

Mijn top 10:

1 – De zeven zussen Schaduw, Lucinda Riley

2 – De zeven zussen Parel, Lucinda Riley

3 – Gebroken meisjes, Simone St. James

4 – Insomnia, Jilliane Hoffman

5 – Duingras, Jackie van Laren

6 – Stalker in de nacht, Robert Bryndza

7 – De witte kamer, Samantha Stroombergen

8 – Vraag niet om genade, Martin Österdahl

9 – Wie zint op wraak, Bo Svernström

10 – De laatste halte, Wendy Brokers

Nadat ik een keuze heb gemaakt, moet ik constateren dat de boeken van Lucinda Riley afgelopen jaar toch wel de boventoon hebben gevoerd voor mij. Er zijn zeker drie hele dikken boeken van haar in het Nederlands verschenen, en ik kijk alweer reikhalzend uit naar deel 5 in de zeven zussen-serie: het boek heeft de titel Maan en verschijnt begin januari.

Ik wens iedereen hele fijne dagen en weer heel veel leesplezier in 2019! 

Liefs, Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)