Titel: De BaasDe Baas
Auteur: Vi Keeland
Genre: New Adult
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Vertaling: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: december 2018
Aantal bladzijdes: 272
Recensie: Danielle

Auteur
De boeken van Vi Keeland zijn in twintig talen vertaald en te vinden op de bestsellerlijsten van The New York Times, Wall Street Journal en USA Today. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont in New York.

Achterflap
Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met ‘een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.
Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.
Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Mijn mening

Zodra je De lift van Vi Keeland hebt gelezen ga je meteen op zoek naar nog meer van haar materiaal. Gelukkig werd De baas in het Nederlands vertaald.
Na het eerste hoofdstuk verschijnt er een glimlach op je gezicht die niet meer zal verdwijnen.

Als Reese in aanraking komt met de nog onbekende Chase Parker is er meteen een ‘klik’ voelbaar, alhoewel dit natuurlijk ontkracht wordt zodra Reese bij het solliciteren naar een nieuwe baan erachter komt dat de mystery man haar baas zal worden.

Waarom lachte ik om een man die me voorstelde om mijn vriend te dumpen en met hem het bed in te duiken? Waar was mijn gezonde verstand gebleven?

Ondanks de charme van Chase worstelt hij met een verleden waar niet iedereen van weet. Hierdoor gaat hij zich op een zeer opdringerige manier gedragen als er langzaam een hechtere band ontstaat tussen hem en Reese. Vervolgens komt er een fase van wantrouwen en twijfel, over of het wel zo verstandig is om een relatie te beginnen met je baas.

Ik had wederom de fout gemaakt om het aan te leggen met iemand op mijn werk, maar ik wilde in elk geval kunnen zeggen dat ik dit kantoor met opgeheven hoofd had verlaten.

Vi Keeland heeft een prettige schrijfstijl waarbij je het gevoel krijgt er helemaal in te zitten. Zowel letterlijk (glimlach) als figuurlijk. De erotisch getinte setting is niet overdreven en geeft je een warm gevoel vanbinnen. Daarnaast is er een sterk verhaal in verwerkt dat alles te maken heeft met het verleden van Chase. Dit maakt hem nog aantrekkelijker.

In de hoop dat er snel andere boeken van Vi Keeland vertaald worden, vind ik De baas zeker een boek dat je alvast moet lezen.

Ik geef De baas de welverdiende 5 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)