Ook Yfke maakte een top 10 overzicht, in willekeurige volgorde:

Mij Zie Je Niet Loes den HollanderDe tastbare emoties van de hoofdpersoon, vooral de woede, zijn in dit boek steengoed neergezet. Dat en de constructie van het plot en de hoofdpersoon die je niet ziet hebben veel indruk gemaakt.

Pretty Boy – Ingrid Oonincx
Een echte pageturner, waar ik soms echt van ondersteboven was. Een van de boeken in 2018 waar ik het meest van genoten heb.

Burn-out Dagboek – Maaike Hartjes
Ik ben fan van Maaike Hartjes en haar burn-out dagboek liet weer nieuwe kanten van haar zien; niet alleen het burn-outgedeelte maar ook wat ze op artistiek vlak allemaal in haar mars heeft. Een mooi en zeer toegankelijk boek over het hebben van een burn-out.

Bloed & Beenderen, deel 1 – Tomi Adeyemi
Als er een boek wordt gehyped denk ik (zoals de meesten van ons, volgens mij) ‘dat moet ik nog zien’. Deze YA heeft de verwachtingen overstegen; het heeft alles. Fantasy, discriminatie en klassenverschillen, jonge liefde, onderdrukking, en ga zo maar door. 

Ik Kom Je Halen! – Marijke Vos
Ik moet mezelf tegenhouden om alles te laten vallen en Van Chanel Naar Flanel te gaan lezen, want wie kan de vrolijke, vlotte stijl van Marijke Vos weerstaan?

Negen Volmaakte Vreemden – Liane Moriarty
Liane Moriarty is een favoriet van mij geworden na dit boek (het tweede dat ik ooit van haar las). Hoe ze zoveel verhaal en emotie en humor in hetzelfde boek kan proppen en daarbij ook nog zorgt dat het werkt is me een raadsel, maar ik heb genoten.

Grenzeloos, deel 1 – Lis Lucassen
Argh, en dan neem je jezelf voor om niet met series te beginnen tot alle boeken zijn verschenen. Toch gedaan – en geen spijt (nou ja, dat ik nu niet meteen verder kan lezen in deel 2, dat is wel minder). Het eerste deel van de California Campus-serie is een heerlijke New Adult waarin veel hedendaagse onderwerpen de revue passeren.

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia
Een goed, mooi verhaal én illustraties, die combinatie werkt lang niet altijd. Zappi is het wel gelukt, en dit boek lezen was daarom extra tof.

Truth or Dance, deel 1 – Chinouk Thijssen
Dit is verdorie het dérde eerste deel in mijn lijstje. Ook eentje die ik niet op mijn NTL-stapel kon laten liggen. Spanning en ballet, we wisten al dat het samen kon gaan dankzij de film Black Swan, maar Truth or Dance is nog spannender. Heerlijk boek.

De Witte Kamer – Samantha Stroombergen
Het debuut van Samantha Stroombergen maakte zeker ook de verwachtingen waar. Heel spannend en lekker om te lezen – het detective duo is niet-zo-standaard en maakt een ijzersterk debuut. OOK een boek waardoor ik al reikhalzend naar het vervolg uitkijk.

~ Yfke Brandhout 

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Top 10: Leontine

NEXT ARTICLE

Top 10: Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)