Leuk, als er één persoon met het goede idee komt dat we allemaal onze top tien van 2018 ‘even’ op papier zetten. Leuk voor de statistieken zegt ie. Leuk voor de lezers, zegt ie. Leuk om te zien hoe de verdeling in het team ligt en of we het een beetje ‘eens’ zijn, zegt ie. Ja, leuk … Maar hoe moet ik in hemelsnaam uit de 90 gelezen boeken een top tien samenstellen?! En dan moesten het ook nog boeken zijn die in 2018 zijn uitgekomen …

Nou, laten we zeggen dat ik er mijn best op heb gedaan … ? Ik lees eigenlijk voornamelijk thrillers en Young Adult. Dat is in mijn top tien ook goed terug te zien. Wat betreft Nederlands/buitenlands moet ik toegeven dat er toch meer buitenlands bijstaat dan Nederlands. Terwijl er naar mijn idee toch ook genoeg goede Nederlandse/Vlaamse schrijvers zijn. Maar misschien heb ik die dan net niet gelezen dit jaar.

Ik heb dit jaar ‘maar’ 3 boeken 5 sterren gegeven, die staan dus uiteraard in de top drie. De overige boeken staan in willekeurige volgorde met 4,5 ster.

Mijn absolute topper dit jaar was:

1. Lazarus – Lars Kepler

Gevolgd door:

2. De ontwaakten – Amanda Stevens

3. Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

De overige titels staan dus in willekeurige volgorde, aangezien deze allemaal 4,5 ster hebben gekregen:

4. Showstopper – Hayley Barker

5. De stalker in de nacht & Donker water – Robert Bryndza

6. Oktober – Soren Sveistrup

7. Opal – Jennifer L. Armentrout

8. Een waarheid – Nadine Swagerman

9. Kwaad licht – Mikaela Bley

10. In naam van de vader – Linda Jansma

Oké, ik heb een beetje gesmokkeld door 2 boeken van Robert Bryndza op de vijfde plaats te zetten… ? Maar ik vond de overige boeken ook het vermelden waard, dus vandaar deze kleine ‘afwijking’ van het gevraagde.

Ik hoop dat jullie ook allemaal mooie, spannende en goeie boeken hebben gelezen afgelopen jaar. Ik wens jullie uiteraard een spannend, liefdevol, gezond en gelukkig 2019 met hopelijk weer een hoop mooie boeken!

Amanda 

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Top 10: Yfke

NEXT ARTICLE

Top 10: Manon

Leave a Reply

  • (not be published)