In het jaar 2018 heb ik welgeteld 35 boeken gelezen. Wat minder dan de afgelopen jaren, maar het gaat niet om aantallen. Wel dat er nu nog te veel boeken zijn die ik dolgraag zou willen lezen. De stapel groeit en groeit maar. Ik denk niet dat ik hier de enige in ben.

Tussen de 35 boeken zitten aardig wat boeken tussen die in 2018 zijn uitgegeven. Hier volgt mijn top 10:

1. Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

2. De stalker in de nacht – Robert Bryndza

3. Donker water – Robert Bryndza

4. De verloren dochter – Morgan Jones

5. Ik ken je nog – Alice Fokkelman

6. Voltooid – Mariska Overman

7. Rio Grande – Nathalie Pagie

8. De witte kamer – Samantha Strooombergen

9. Nacht in Parijs –Eugen O. Chirovici

10. Door het vuur – Sandra Brown

Voor mij is Robert Bryndza echt een topper en dan kwamen er zelfs ook nog 3 boeken van hem uit dit jaar. Zo ontzettend beeldend geschreven en ik kon me tijdens het lezen zelfs volledig afzonderen van mijn omgeving. Deze 3 boeken hebben van mij dan ook 5 sterren mogen ontvangen.

De verloren dochter en Ik ken je nog zijn zo ontzettend blijven hangen vanwege de realiteit die je erin kon voelen. Bij De verloren dochter voelde je de onmacht van de vader die zijn dochter kwijtgeraakt is aan de IS en de kracht die hij ervaart om te proberen haar daar weg te gaan halen. Bij Ik ken je nog kwam goed naar voren dat als je vroeger gepest was, wat het jaren later nog met je kan doen.

Voltooid, Rio Grande, De witte kamer en Door het vuur staan erin vanwege de heerlijke actie. Ik heb genoten van de gruwelijkheden die er gebeurden.

En dan hebben we de Nacht in Parijs. De auteur schrijft interessante psychologische verhalen. Tijdens het lezen blijf je bedenken hoe het verhaal af gaat lopen.

Dit was mijn top 10 van het jaar 2018. Ik wil jullie allen een mooie, gezonde en liefdevolle 2019 toewensen. En natuurlijk een jaar met heel veel leesplezier!!

Heel veel liefs,

Brenda

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Top 10: Manon

NEXT ARTICLE

Top 10: Miriam

Leave a Reply

  • (not be published)