Titel: Van Chanel tot FlanelVan Chanel tot Flanel
Auteur: Marijke Vos
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 171
Recensie: Danielle

Auteur
Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze studeerde sociaalpedagogische hulpverlening in Nijmegen en werkt al jaren als hulpverlener in de zorg. Daarnaast is ze freelance copywriter. Eerder verscheen van haar de roman Ik kom je halen. Naast haar passie voor schrijven, is Marijke boeknerd, schoenverslaafd (wat serieuze vormen aanneemt) en wijnfanaat. Ze houdt van uitslapen, boeken aaien, Downton Abbey en The Big Bang Theory.

Achterflap
Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Mijn mening
Nadat Jennifer het neewoord heeft uitgesproken in de kerk krijg je een kijkje in haar leven en de reden achter haar besluit om niet te trouwen met Terence. Op dat moment kan je haar alleen maar gelijk geven in haar misschien overhaaste beslissing, want Terence is nou niet bepaald de man waar je bloed sneller van gaat stromen. Het rijkeluisleventje is blijkbaar toch niet voor Jennifer geschikt.

Er was een golfbaan, een tennisbaan, een zwembad, paardenstallen en een meer. Ik bedoel, sommige mensen hebben een vijver in hun tuin. Terence’ ouders hadden een meer.

Het vluchtgedrag dat daarna bij Jennifer opkomt, leidt haar naar oom Charlie die in Canada woont en vroeger haar lievelingsoom was. Maar het is al heel lang geleden dat ze nog iets van hem gehoord heeft en zonder zich daar ook verder druk over te maken neemt ze het vliegtuig naar Canada. Zodra Jennifer oom Charlie heeft gevonden wordt duidelijk wat de reden is van het verbroken contact met haar oom.
De plaatselijke sheriff Branson heeft al snel in de gaten dat Jennifer niet iemand is die zich van haar doel af laat leiden en heeft er dan ook de handen vol aan om haar in het dorp een beetje in toom te houden. Of Jennifer daadwerkelijk te stoppen is, is nog maar de vraag als de gevoelens voor hem haar ook nog eens parten gaan spelen en ze geen grip krijgt op zijn ogenschijnlijk goede bedoelingen.

Het is me in ieder geval duidelijk dat Branson in een hoop dingen geïnteresseerd is in deze ruimte maar dat ik daar niet een van ben. Hoewel ik het niet hardop zal toegeven, kwetst het me en stiekem baal ik ervan.

Marijke Vos maakt er meteen een mooie roman van die als een warme feelgood binnenkomt. Mocht dit niet echt je genre zijn dan weet Marijke hier ook nog wel een spannend vleugje in te verwerken dat het verhaal zeker van de nodige spanning voorziet.
Van Chanel tot Flanel is een vlotte feelgood die je enkele uurtjes laat genieten, met Canada als mooi decor.

Ik geef Van Chanel tot Flanel 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)