Titel: OntketendOntketend
Auteur: Jodi Ellen Malpas
Serie: Mijn man #4
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaling: Gabriëlla van Karsbergen
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 420
Recensie: Bianca

Auteur
Jodi Ellen Malpas werd wereldwijd bekend met haar Mijn man-serie, die een overweldigend internationaal succes werd. De Mijn nacht-serie, en Mijn bodyguard en Mijn verlangen volgden. Mijn man – Ontketend is het langverwachte vierde deel in de Mijn man-reeks.

Achterflap
Het gaat Jesse en Ava voor de wind. Jesse beschikt nog altijd over zijn charme, is in vorm en laat het hart van zijn vrouw nog steeds smelten met een enkele blik. Hij heeft de controle, precies zoals hij graag wil. Maar hun perfecte wereld stort in als Ava na een noodlottig ongeluk met hoofdletsel in het ziekenhuis belandt. Jesse is boos en wordt verscheurd door verdriet. Hij kan niet leven zonder de liefde van zijn vrouw. Als ze eindelijk bijkomt, blijkt dat de echte nachtmerrie nog moet beginnen. Ava kan zich niets meer herinneren van de afgelopen zestien jaar. En dat zijn precies de jaren die ze samen deelden. Jesse is een vreemde voor haar. Jesse moet alles op alles zetten om haar herinneringen terug te halen en ervoor te zorgen dat Ava weer keihard verliefd op hem wordt.

Mijn mening
Dat we lang op het vierde deel hebben moeten wachten is duidelijk, voor Jesse en Ava is de tijd omgevlogen. We slaan een aantal jaren over wanneer we weer een kijkje mogen nemen in hun turbulente leven. Er is veel veranderd, maar niet aan de dominante houding van Jesse. Hij houdt nog steeds alle touwtjes in handen; dit is prima, daar ze daar beiden tevreden mee zijn.
Het is wel duidelijk dat er zeker op seksueel gebied geen sleur in de relatie is gekomen. De erotische scenes wisselen elkaar in snel tempo af. Naar mijn idee wel iets te veel en daardoor soms ongeloofwaardig. Dit doet echter niets af aan het verhaal wat zich hier omheen afspeelt.
Jesse gaat voor Ava door het vuur; in goede, maar zeker ook in slechte tijden. Dat siert hem enorm. Bijna ben je als lezer geneigd zijn gedrag en houding te accepteren omdat je merkt dat hij altijd handelt uit liefde, maar dat hij vaak erg ver – lees ‘te ver’ – gaat is overduidelijk.

We grijnzen beiden tegen elkaars lippen, maar we doen het niet rustiger aan. Nu niet. En nooit niet.

De schrijfstijl van Malpas is een combinatie van erotiek en gevoelens. De erotische scenes worden tot in detail beschreven, ze overheersen het verhaal. Toch lukt het haar ook zeker de lezer te ontroeren door middel van het raken van de gevoelige snaar waar het in het leven om draait: de liefde.
Mijn man – Ontketend is een vervolg in een serie die ik boek voor boek met veel plezier heb gelezen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het nu genoeg vind.
Gezien de bevredigende afsluiting denk ik ook dat er geen vervolg meer in de pen zit.

Ontketend krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)